Το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου συνομίλησε με την Διοίκηση και τους εθελοντές.

Η Γραμματέας της Κ.Ο., αφού ευχαρίστησε θερμά τους υπαλλήλους και τους εθελοντές για την διαχρονικά τεράστια ανθρωπιστική και εθελοντική προσφορά τους, υπογράμμισε την πολύτιμη και καθοριστική παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας, στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και στην πρόσφατη πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ανήμερα των γενεθλίων του ‘πατέρα’ του οργανισμού, Ερρίκου Ντυνάν, ο οποίος, παρακολουθώντας την φρίκη του πολέμου, στη μάχη του Σολφερίνο, το 1859, υπέδειξε την επιτακτική ανάγκη της ίδρυσης οργανώσεων για την υγειονομική περίθαλψη των τραυματιών στρατιωτών.

Σχεδόν 145 χρόνια μετά, οι σκοποί ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού, όπως η προστασία της ζωής και της υγείας των Ανθρώπων, η ανακούφιση και η πρόληψη του ανθρώπινου πόνου καθώς και η διασφάλιση του σεβασμού σε όλους, είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια έχουν σημαδευτεί από πολλαπλές κρίσεις που δεν έχουν αφήσει κανέναν μας ανεπηρέαστο, πλήττοντας σαφώς περισσότερο τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Από την πανδημία μέχρι την κλιματική κρίση, τις έκτακτες ανθρωπιστικές κρίσεις μέχρι τις πολεμικές συγκρούσεις.

Όμως, η Ελπίδα και η Ανθρωπιά είναι ακόμα εδώ. Όπως μας υπενθυμίζει συνεχώς ο Ερυθρός Σταυρός, με το αξιοθαύμαστο έργο του και την ακλόνητη δέσμευσή του, οι πράξεις καλοσύνης έχουν τη δύναμη να πυροδοτήσουν ένα ωστικό κύμα, να πολλαπλασιαστούν και να φτάσουν στα πέρατα του κόσμου. Γιατί η αγάπη και η καλοσύνη δεν περισσεύουν ποτέ.

Η κάθε πράξη γενναιοδωρίας, εκτίμησης ή απλού ενδιαφέροντος για τους άλλους, χωρίς να περιμένει κανείς επαίνους ή ανταμοιβή, πάντα αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ, που δημιούργησε ισχυρό τμήμα στη Λάρισα και στην Ελασσόνα. Νιώθουμε τη μεγάλη δύναμη που μας δίνουν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί ήταν πάντα εδώ, σεμνά, αλλά τόσο ορατά, δίπλα στις ανάγκες μας .

Όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα του Ανθρωπισμού και να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη της Αγάπης. Μας χρειάζεται απόλυτα και δυστυχώς μας λείπει πολύ…».