Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή ν.Λάρισας , Ευαγγελίας Λιακούλη, για την απώλεια του Γιάννη Διαμαντή :
« «Δικαιούμεθα μια δίκαιη δίκη», «το τεκμήριο της αθωότητας, παραβιάζεται ενώπιόν Σας κύριε Πρόεδρε», «ο κατηγορούμενος είναι ένα πρόσωπο που αξίζει μιας ευκαιρίας» , είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές ρήσεις που αντηχούν στα Δικαστήρια και ανήκουν στον μεγάλο εκλιπόντα, Γιάννη Διαμαντή.
Λέξεις και φράσεις που εμείς, οι ασκούμενοι δικηγόροι, σημειώσαμε στα χαρτιά μας δεκάδες φορές, αποστηθίσαμε στο τέλος και κυρίως , ενστερνιστήκαμε για πάντα , γιατί αντιληφθήκαμε ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η ουσία του δικαιϊκού μας συστήματος.
Αυτό το οφείλουμε στον Λαρισαίο Ποινικολόγο και λόγιο, Γιάννη Διαμαντή , τον οποίο αποχαιρετούμε με μεγάλο σεβασμό και πολλή αγάπη, νιώθοντας ότι φεύγει από κοντά μας ένας σπουδαίος Άνθρωπος , ένας εξαίρετος Συνάδελφος μα πάνω από όλα , ένας σημαντικός δάσκαλος.
Ένας φωτεινός και δραστήριος άνθρωπος που άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στην πόλη της Λάρισας, τόσο από τη θητεία του ως νομικός επιστήμονας όσο και με την ενασχόλησή του με την Τέχνη και τον Πολιτισμό του Τόπου μας. Και ήταν μεγάλη η αγάπη του για την πόλη , γεγονός που αποδεικνύει η σημαντική συμβολή και δραστηριοποίησή του , σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές εκφάνσεις της .
Ο Γιάννης Διαμαντής, διακρίθηκε για το ήθος και το πάθος του στην απόδοση της Δικαιοσύνης, αφού υπηρέτησε για δεκαετίες τη δικηγορία στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα Ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα και την μαχητικότητα του , που γέμιζε τις δικαστικές αίθουσες και πλημμύριζε με την εμβρίθεια των λόγων και των επιχειρημάτων του, ενώ παράλληλα κέρδιζε πάντα τον σεβασμό ακόμη και των πιο δεινών αντιδίκων του .
Ευγενής και πρόσχαρος, έτοιμος να υπερασπιστεί κάθε αδύναμο και απροστάτευτο συμπολίτη ,ενώ σημαντικές ήταν οι συμβουλές που έδινε σε νεότερους συναδέλφους τους που επιζητούσαν τη συντροφιά του.
Ως λάτρης της Τέχνης , θήτευσε Επίτιμος Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, υπήρξε δωρητής διακεκριμένων έργων ζωγραφικής ενώ αποτέλεσε και ιδρυτικό μέλος του «Θεσσαλικού Θεάτρου», προωθώντας και αξιοποιώντας από τα σπάργανα, κάθε προοδευτική και πολιτιστική πρωτοβουλία που γεννιόταν και ως «γλυκύς Νέστορας» της Δικηγορίας , δίδαξε πολλά …
Η ιδεολογία του ήταν διαρκής αγώνας και ποτέ σημαία ευκαιρίας.
Αγαπημένε μας Δάσκαλε,
Θα σε κρατήσουμε πάντα μέσα μας , με μνήμες αξίας , πυξίδα προσανατολισμού για βρίσκουμε τον δρόμο προς μια Υγιή και Δημοκρατική κοινωνία , που συμπορεύεται με τις αρχές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».