Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων και Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας (Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.) και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο, Νίκο Μάρκου, και τα μέλη Φεράρι Μαρίνα και Καρακάση Όλγα, συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης, μετά από μια κατατοπιστική ιστορική αναδρομή για την πορεία του κλάδου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έθεσαν επί τάπητος το πλαίσιο των προτάσεών τους. Ειδικότερα, παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις τους για την ένταξη της εκμάθησης της Ιταλικής Γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε κάθε δομή και σε κάθε βαθμίδα . Επιπλέον πρότειναν την απόδοση θέσεων ΠΕ34 -Ιταλικής Γλώσσας στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, καθώς και την ενίσχυση της Ιταλικής Γλώσσας στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Η Λαρισαία Βουλευτής συζήτησε με ενδιαφέρον τα προβλήματα και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αναλαμβάνει άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να δοθούν από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη όλες οι αναγκαίες απαντήσεις.

«Η εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας από τη νέα γενιά φέρει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό προαγωγής των διμερών σχέσεων της Χώρας μας με τη γειτονική Ιταλία στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, αλλά και στις εμπορικές, τουριστικές και οικονομικές μας σχέσεις, οι οποίες είναι ήδη στενές και αναπτύσσονται δυναμικά. Είναι απαραίτητη η στήριξη των διδασκόντων και εξεταστών της Ιταλικής Γλώσσας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της ανεργίας του κλάδου τους. Φέρνω τις διεκδικήσεις τους στη Βουλή και παραμένω αρωγός σε κάθε κίνηση αναβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών μας», δήλωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας.

Επιπροσθέτως, η Ε. Λιακούλη, ευκαιρίας δοθείσης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, τονίζοντας ότι η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας υπενθυμίζει ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής και αποτελεί χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών, μονιασμένοι, να ορθώσουμε τείχος σε πολιτικές και πρακτικές που τρέφουν το “αυγό του φιδιού”».