Με τους Τομεάρχες της Γραμματείας αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ),Λγό (ΜΧ-ΕΥ) Ν. Μητσάκο και Σγό (ΤΟΠ) Κ. Σαμψών, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεμάτων ΑΣΣΥ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) Σγό (ΥΑΔ) Κ. Γκουμότσιο, συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι αποφοίτων ΑΣΣΥ παρουσίασαν αναλυτικά τις διεκδικήσεις τους, που αφορούν ιδίως ζητήματα αποκατάστασης της Ιεραρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αποκατάστασης της βαθμολογικής εξέλιξης αποφοίτων ΑΣΣΥ, η οποία δεν επιφέρει πρόσθετο οικονομικό κόστος.

Η Λαρισαία Βουλευτής ενέκυψε με ενδιαφέρον στα προβλήματα και στα αιτήματαπου τεκμηριώθηκαν, μελέτησε τα έγγραφα που της προσκόμισαν και δήλωσε τα εξής:

«Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο και την ανεκτίμητη προσφορά τους στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδα μας. Στο σύγχρονο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, που δεν επιτρέπει τον παραμικρό εφησυχασμό, ιδίως διότι σημαδεύεται από την αναθεωρητική πολιτική και την διαρκώς εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, οι Ε.Δ. αποτελούν την στέρεα πηγή ασφάλειας και αυτοπεποίθησης για την αγωνιούσα ελληνική κοινωνία.

Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ δικαίως εγείρουν σειρά εύλογων αιτημάτων, που έπρεπε να έχουν επιλυθεί προ πολλού. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία και τη δικαιοσύνη στις Ε.Δ., για την εκρίζωση αδικιών και ανισοτήτων στο στράτευμα.

Δυστυχώς, παρά τις πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες, είναι θλιβερή η αναλγησία και αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη, που ενώ κυβερνά για χρόνια, έχει εγκαταλείψει άλυτα, να διαιωνίζονται, τα κομβικά προβλήματα των στελεχών των Ε.Δ.

Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, έχω αναδείξει τις δυσχέρειες που ορθώνονται στο έργο τους, ειδικότερα δε τα αιτήματα των αποφοίτων ΑΣΣΥ. Παραμένω έμπρακτα και αταλάντευτα αρωγός στον αγώνα τους. Καλώ, για ακόμα μία φορά, την Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη καθυστερήσεις, δικαιολογίες και υπεκφυγές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χρέος να υλοποιήσει άμεσα τις αναγκαίες ενέργειες για οριστική, δίκαιη και αποτελεσματική λύση σε όλα όσα ταλανίζουν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.

Στηρίζουμε την επιτακτική ανάγκη επίλυσης των χρονιζόντων ζητημάτων, ώστε να εξαλειφθούν οι συσσωρευμένες αδικίες και να διατηρηθεί το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. σε υψηλά επίπεδα.»