Στο τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, Κωνσταντίνου Μπούμπα , το οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμος από κοινού με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π Νικηφόρο Κοντογιάννη της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου και παρουσία των κατοίκων της περιοχής, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, ήδη από την ημέρα του ατυχήματος κατέθεσε ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, στη δήλωσή της, επεσήμανε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην οδό Κάρλας, στον Άγιο Γεώργιο Λάρισας, βαθύτατα σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι, με νωπή την αίσθηση της αδόκητης απώλειας, στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ένας ακόμη συμπολίτης μας, ο Κωνσταντίνος, μόλις 34 ετών, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, παρασυρόμενος από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος –Λάρισα.
Ένας νέος άνθρωπος, έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά!
Εν έτη 2022, τον παρέσυρε το τρένο μέσα στην πόλη!
Σε ένα σημείο ‘καρμανιόλα’ των αυτόματων φυλασσόμενων διαβάσεων ΟΣΕ , σε μια διάβαση γεμάτη προβλήματα και δυσλειτουργίες, σε μια περιοχή της οδού Βόλου, επιβαρυμένη τόσο σιδηροδρομικά όσο και οδικά, με θύματα αθώους συμπολίτες μας, που πληρώνουν με το αίμα τους, τις ελλείψεις και παραλείψεις των υπεύθυνων φορέων.
Ο πόνος της άδικης απώλειας του συμπολίτη μας είναι μεγάλος, και τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά, σχετικά με τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας και την ορθή ή μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την αιματοχυσία.
Τη στιγμή που η μακάβρια λίστα των θυμάτων από ατυχήματα σε διελεύσεις των γραμμών του τρένου συνεχώς αυξάνεται, οι αρμόδιοι φορείς περιορίζονται σε ευχολόγια και μεγαλόστομες εξαγγελίες.
Για το λόγο αυτό, κατέθεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας να απαιτήσει εκτενή ενημέρωση από την διαχειρίστρια εταιρεία, σχετικά με την αρτιότητα της λειτουργίας των συστημάτων ασφάλειας των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ στη Λάρισα, να προχωρήσει, επιτέλους, στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών των σιδηροδρομικών γραμμών καθώς και να υλοποιήσει άμεσα, όπως επανειλημμένα έχουν ζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής, την υπογειοποίηση ή υπεργειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στη Λάρισα, ώστε να δοθεί μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση, βάζοντας τέλος στο αίμα που χύνεται καθημερινά, στις σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης μας».