Σε νέα ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού, κ. Κεφαλογιάννη Όλγα, προχώρησε η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τα πολύ φτωχά προς το παρόν αποτελέσματα των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος στη Λάρισα, αλλά και τη Θεσσαλία ευρύτερα, μετά τις θεομηνίες Daniel και Elias.

Όπως επισημαίνει η Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στην αρμόδια υπουργό:

«Είναι πλέον εμφανές πως υπάρχει ανάγκη ενεργητικότερης, αλλά και ουσιαστικότερης στήριξης από πλευράς της Πολιτείας του τουριστικού προϊόντος τόσο στο ν. Λάρισας, όσο και ευρύτερα στη Θεσσαλία, αφού στην 4 σελίδων απάντησή σας, αλλά και σε πρόσφατη παρέμβασή σας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ευθέως παραδέχεστε πως ‘’προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση των υποδομών και ο σχεδιασμός βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και η εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου δράσεων για την στοχευμένη προβολή της Θεσσαλίας’’.

Παρότι, ωστόσο στην απάντησή σας, όπως και στην τοποθέτησή σας στη Βουλή, απαριθμείτε σειρά ενεργειών του υπουργείου σας προς αυτήν την κατεύθυνση, λίγες ημέρες μετά το διήμερο της 28ηςΟκτωβρίου, στις 4/11/2023 η κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας χτύπησε ‘’καμπανάκι’’ για την κατάσταση του τουρισμού στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, αφού για το προ-περασμένο σαββατοκύριακο οι πληρότητα στην περιοχή δεν ξεπέρασε το 25%, όταν σε άλλες, μη-πλημμυροπαθείς, περιοχές της χώρας τα αντίστοιχα νούμερα κινήθηκαν μεσοσταθμικά πέριξ του 60%.

Τα νέα για το ν. Λάρισας, μάλιστα, προοιωνίζονται ακόμη χειρότερα, αφού οι ακυρώσεις όλων των μορφών τουρισμού (συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών και συνεδριακών) που σημειώθηκαν από το πέρας της Daniel και έπειτα, αναμένεται ότι θα επιταθούν και λόγω του κλεισίματος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (πισίνα, κλειστό γήπεδο), αλλά και τη ματαίωση του θεματικού, χριστουγεννιάτικου ‘’Πάρκου των Ευχών’’, μιας διοργάνωσης που αποτελούσε σημαντικό πόλο έλξης τουριστών κατά την εορταστική περίοδο».

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, αναφορικά με τη στήριξη του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος δεν φαίνεται να λειτουργούν, τουλάχιστον κατά το πρώτο «crash test» της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά την αρμόδια υπουργό για το «αν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προθέσεις της κυβέρνησης η διαμόρφωση, σε συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και κατόπιν αποδοχής και εφαρμογής των συγκεκριμένων προτάσεών τους (μαθητικές εκδρομές, ‘’Θεσσαλία pass’’, κοινωνικό τουρισμό), ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του τουρισμού στη Θεσσαλία;».