Κοινοβουλευτική παρέμβαση ειδικά για τους ασθενείς με θαλασσαιμία, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.
Με την Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με τρεις Συναδέλφους της - Βουλευτές, η Ε. Λιακούλη έθεσε επί τάπητος τα πολυεπίπεδα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς και όλα τα αιτήματά τους προς την Κυβέρνηση, βάσει σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.
Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής επισημαίνει τα θέματα που απασχολούν τους χρονίως πάσχοντες της θαλασσαιμικής κοινότητας και αφορούν, ενδεικτικά, ανά Υπουργείο:
 Υπ. Υγείας: λήψη μέτρων για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, εφαρμογή, αλλά και επαναξιολόγηση, του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου, καθώς και τη στελέχωσή τους, συνταγογράφηση και αποζημίωση του τεστ για τον κορωνοιό με προτεραιότητα για τεστ στους εν λόγω ασθενείς, ένταξη καινοτόμων θεραπειών και νέων φαρμάκων, μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και σκευάσματα της αρνητικής λίστας που απαιτούνται για τη θεραπεία των πασχόντων ως “φάρμακα υποκατάστασης”, διόρθωση εκπροσώπησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας στη σύνθεση της Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του ΚΕΣΥ και άμεση έναρξη λειτουργίας της, διετή θητεία και διαχωρισμό της Επιτροπής ΜΑ του ΚΕΣΥ από τη νόσο της αιμορροφιλίας, επαναδιατύπωση του εντύπου αιμοδοσίας, αύξηση των εξόδων μετακίνησης για μετάγγιση αίματος.
 Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων: αναπροσαρμογή ποσού οικονομικής ενίσχυσης, συνέχιση χορήγησης του συνολικού ετήσιου ποσού των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, συνταξιοδοτικά αιτήματα.
 Υπ. Εσωτερικών: αύξηση ημερών ειδικής άδειας στα άτομα με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο.
 Υπ. Παιδείας: κατ’ εξαίρεση πρόσληψη των πασχόντων εκπαιδευτικών να εργάζονται ως αναπληρωτές, μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κοντά στον τόπο διαμονής τους, κατ’ εξαίρεση μετάθεση στους εκπαιδευτικούς, άδεια 22 εργάσιμων ημερών για μεταγγίσεις αίματος, λήψη ειδικών μέτρων προστασίας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές από τον κορωνοιό.
«Στεκόμαστε στο πλευρό των πασχόντων με θαλασσαιμία. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματός Αλλαγής για στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους. Η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίζει μια ζωή γεμάτη περηφάνια και αξιοπρέπεια στους χρονίως πάσχοντες, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για να ελαφρυνθεί το “βάρος” της ασθένειας. Σε αυτόν το χρόνιο αγώνα είμαστε όλοι μαζί, ώστε κανένας Άνθρωπος να μην παλεύει μόνος απέναντι στα κύματα της ασθένειας», επεσήμανε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας.