Συλλυπητήρια ανακοίνωση, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για την απώλεια του Γιώργου Λαζόγκα:
«Η Λάρισα, «αποχαιρετά» σήμερα, μια σημαντική προσωπικότητα, τον Γιώργο Λαζόγκα, έναν αναγνωρισμένο και λαοφίλητο ζωγράφο, που σφράγισε και τίμησε με το έργο του την πόλη μας και τη χώρα.
Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Γιώργου Λαζόγκα, αποτυπώθηκε τόσο στον πολύχρωμο καμβά του, στην φωτογραφία, στην τεχνοτροπία του κολάζ, σε εκθέσεις και βραβεύσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, με αφοσίωση και ζήλο . Ενδεικτικό της αγάπης του για την Τέχνη , ότι υπήρξε ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στη Λάρισα, μια πρωτοβουλία ίδρυσης την οποία στήριξε και υπηρέτησε με πάθος, είχα δε τη χαρά να συνυπηρετήσω τότε, στο πρώτο ΔΣ, μαζί του.
Η παρακαταθήκη του τεράστια και καινοτόμα, αφού ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Αλέξανδρου Ιόλα, εξοικειώθηκε από πολύ νωρίς με τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα που τα απέδωσε όμως, με τον ιδιαίτερο, δικό του εικαστικό τρόπο, προάγοντας εν γένει τον Πολιτισμό .
Για τον Γιώργο Λαζόγκα, η Τέχνη αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, όσο και η αγαπημένη του Λάρισα, με την οποία συνέχιζε όλα τα χρόνια να διατηρεί άρρηκτους καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς δεσμούς.
Η έκθεσή του, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Το χθες είναι τώρα. Μύθοι και Αρχαιότητα» , που εγκαινιάστηκε τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου, όπου τα έργα του συνδιαλέγονται με τεχνουργήματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έμελλε να είναι ο τελευταίος σταθμός του.
Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει πίσω του και είναι αυτός ο λόγος που ,στην ουσία δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας, γιατί το πλούσιο καλλιτεχνικό αποτύπωμα του είναι διαχρονικό και αειθαλές.
Θα ζει ανάμεσά μας, στην πόλη , στη χώρα και κυρίως στις καρδιές μας ».