Στις εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, «Τα Ολυμπιονίκεια 2022», παραβρέθηκε η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στον χαιρετισμό που απεύθυνε, επεσήμανε τα εξής:
«Με πολλή χαρά και περηφάνια, είμαστε όλοι ξανά εδώ, μετά την απουσία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης τα τελευταία δύο χρόνια, στα ¨Ολυμπιονίκεια 2022¨, συγχωριανοί του Δ.Κιλελέρ και συμπολίτες μας, σε μια εκδήλωση που αποτελεί -θεσμό πλέον -προς το πρόσωπο της κορυφαίας αθλήτριας , της Δέσποινας Μπατζιανούλη, που πέτυχε την ύψιστη παγκόσμια διάκριση σε αθλητικό επίπεδο.
Η Δέσποινα, τίμησε το χωριό της, την όμορφη Χάλκη, το νομό της Λάρισας και κυρίως τα χρώματα της Γαλανόλευκης που χάρη στους κόπους και στους αγώνες της, κατάφερε να την ανεβάσει στο πιο υψηλό βάθρο και να αντηχήσει ο Εθνικός μας ύμνος , στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Δανίας το 1997.
Με αυτήν την κορυφαία διάκριση, κατάφερε να αποδείξει ότι ο Αθλητισμός, αντιπαλεύει όλες τις αντιξοότητες και παράλληλα είναι και φορέας αξιών. Η πνευματική διάσταση των Ολυμπιακών αγώνων, αποτελούν το θεμέλιο λίθο της Ολυμπιακής Παιδείας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη τιμή για τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ, να έχουν το δικό τους παιδί, τη Δέσποινα Μπατζιανούλη, πρέσβειρα του Ολυμπισμού.
Μα και πόσο μαγικό, όταν ο αθλητισμός συναντά την Παράδοση, και ένα κορυφαίο γεγονός, ¨παντρεύεται¨ με πολιτιστικούς Συλλόγους , αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την παράδοσή μας.
Γιατί, η Παράδοση, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, είναι οι ρίζες μας ,είναι αυτά που μας στηρίζουν και αυτά που εγγυώνται τη θετική προοπτική μας.
Συγχαρητήρια θερμά στους διοργανωτές και στον υπέροχο κόσμο, που κάθε φορά αγκαλιάζει τα ¨Ολυμπιονίκεια,¨ σε μικρούς και μεγάλους, που συμμετέχουν, διατρανώνοντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπιακού πνεύματος.