Ανακοίνωση ενάντια στην απόσπαση δύο υπαλλήλων εξωτερικών φρούρησης  από το κατάστημα κράτησης Λάρισας στο κατάστημα κράτησης Δράμας, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας τα κάτωθι:

«Zούμε απίστευτα πράγματα στις φυλακές Λάρισας . Ένα από αυτά και η είδηση για την περαιτέρω αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού που υπηρετεί στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας, και μάλιστα στο παρά πέντε έναρξης της αναστολής υπηρεσιακών μεταβολών λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου, που αποτελεί δυσμενή και απαράδεκτη εξέλιξη, η οποία  απαιτείται να αποτραπεί.

Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, κατόπιν επιτόπιων επισκέψεων στις φυλακές Λάρισας, έχω αναδείξει τις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες εργασίας, που επικρατούν για τους υπαλλήλους των φυλακών Λάρισας, τόσο εξωτερικής φρούρησης όσο και εσωτερικής φύλαξης, εξαιτίας της σοβαρής υποστελέχωσης σε προσωπικό, αλλά και του υπερπληθυσμού των κρατουμένων. Έχω διεκδικήσει λύσεις για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, εργάζονται ακατάπαυστα, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια, και η σωματική και ψυχική τους υγεία είναι σε οριακό σημείο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο αδιαφόρησε και δεν έδωσε τις αναγκαίες λύσεις, αλλά προβαίνει σε ακόμα ένα πλήγμα, με την περαιτέρω αποψίλωση των φυλακών Λάρισας από δύο εργαζομένους.

Είναι αυτονόητο ότι προφανώς δεν αντιμαχόμαστε τη στελέχωση κάθε άλλου σωφρονιστικού καταστήματος της Χώρας. Αυτή προϋποθέτει έγκαιρη και αξιοκρατική διασφάλιση των απαραίτητων νέων προσλήψεων, σε συνδυασμό με τυχόν υποβολή αιτήσεων για μετακίνηση υπαλλήλων που όντως επιθυμούν να αποσπαστούν. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αποσπασματικά προεκλογικά μπαλώματα, με “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που ανατρέπουν τις ζωές συνανθρώπων μας και θέτουν εν κινδύνω την εύρυθμη λειτουργία ενός καταστήματος κράτησης, για την άρον – άρον προεκλογική τακτοποίηση ενός άλλου.

Οι αποσπάσεις των δύο εξωτερικών φρουρών από τις φυλακές Λάρισας πρέπει να ανακληθούν. Οι διεκδικήσεις μας για πολύπλευρη ενίσχυση του σωφρονιστικού καταστήματος του Τόπου μας, παραμένουν ενεργές στο ακέραιο, όπως και η ανάγκη για ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής.»