Ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εισαγωγικά, η Λαρισαία Βουλευτής εξέφρασε την οδύνη της, «μέσα στο κλίμα πάνδημου πένθους που έχει σκεπάσει την πατρίδα μας, μετά την αδόκητη απώλεια των δύο πιλότων», τονίζοντας ότι «συλλογικό μας χρέος, στη μνήμη της αβάσταχτης απώλειας, είναι να στρέψουμε το βλέμμα έξω από αυτή την αίθουσα, σε όλους όσοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Να αποφασίσουμε μαζί, ενωμένοι, τι αλλαγές μπορούμε να επιφέρουμε, στο πλαίσιο και των δικών μας νομοθετικών αρμοδιοτήτων, για να κατασκευάσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τη δική τους θεσμική και λειτουργική “ασπίδα”»

Εν συνεχεία, η Ε. Λιακούλη αναφέρθηκε στις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «μελετώντας σε βάθος το Νομοσχέδιο, επιχειρώντας να διαμορφώσω την πολιτική μου στάση απέναντί του, προσπάθησα να βρω εάν και ποια σχέση έχει με τις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, με τα ιδανικά της. Εάν ανακόπτεται ο οικονομικός μαρασμός του Έλληνα εργαζόμενου, εάν απαλλάσσεται η Πολιτεία από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας; Και η απάντηση σε κάθε ερώτημα ήταν μία και μοναδική: ΟΧΙ.  Μια απάντηση αυτονόητη, απόλυτα συνεπής στο ιδεολογικό μας DNA και - πάνω απ’ όλα-  αξιακή. ΟΧΙ, το όραμα της Σοσιαλδημοκρατίας δεν είναι μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, συμβιβασμένη στην τεχνητή κανονικότητα της μιζέριας. ΌΧΙ, η εποχή των επιδομάτων τύπου “Φρειδερίκης”, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. ΟΧΙ, τα πρόχειρα μπαλώματα της επικοινωνίας, δεν γεμίζουν ποτέ για πολύ τα άδεια πορτοφόλια της κοινωνίας».

«Στις οικονομικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς. Απαντά - και μάλιστα εκκωφαντικά – η καθημερινότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαντούν οι αμείλικτοι αριθμοί της πραγματικότητας», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, αναφέροντας ενδεικτικά παραδείγματα για «τις κερδοσκοπικές απώλειες στο λαϊκό εισόδημα από τη μονιμοποίηση της ακρίβειας στα τρόφιμα, για τη μείωση των εισοδημάτων, την κονιορτοποίηση της αγοραστικής δύναμης της κοινωνίας, τους τεράστιους έμμεσους φόρους, το ιδιωτικό χρέος, το συνεχώς διευρυνόμενο άνοιγμα των επιτοκίων, το κόστος στέγασης, την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 45 δις, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κ.ο.κ.”.

Εν κατακλείδι, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού, δεν θα μπορούσε να μην νιώθει τον παλμό της κοινωνίας. Μιλώντας μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, δεν θα αρνηθούμε σήμερα το προφανές, ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει ανάγκη έστω και τα “μπαλώματα” αυτού του Νομοσχεδίου. Καθαρές κουβέντες, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Είναι, όμως, αυτό λύση; Όχι, δεν είναι , γιατί είναι ολέθριος ο συμβιβασμός της κοινωνίας με τη λογική του ξεροκόμματου. Τη μαραζώνει, την παραλύει και σκοτώνει κάθε δημιουργική της δύναμη.

Εμείς στη Σοσιαλδημοκρατία πιστεύουμε στη φορολογική δικαιοσύνη και την ανατροπή του αποτυχημένου παραγωγικού μοντέλου στην κατεύθυνση της δίκαιης, ανθεκτικής, βιώσιμης ανάπτυξης ίσων ευκαιριών για όλους. Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να ακούσει το ολοκληρωμένο, αναλυτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για μια δίκαιη καθημερινότητα αξιοπρέπειας, περηφάνιας και αυτοπεποίθησης για τους πολλούς. Είναι ειλικρινά κρίμα ότι, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, σε αυτή τη Χώρα τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα...».