Ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ήταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη ΚΤΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της, επικρότησε την Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του Ήρωα - Σμηναγού Χρήστου Μουλά, τονίζοντας πως «οφείλουμε να είμαστε παρόντες, δίπλα, στην κάθε μέρα τους, σε όλες τις οικογένειες που οι άνθρωποί τους θυσιάστηκαν στο καθήκον. Η Πολιτεία μπορεί, όταν πραγματικά θέλει». Προχώρησε, επίσης, σε ειδικές αναφορές για «το κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον, που γίνεται στάχτη σε πυρκαγιές ανεξέλεγκτες για μέρες, για τον αδόκητο χαμό των δύο Ηρώων των αιθέρων, για την απώλεια των συμπολιτών μας που απανθρακώθηκαν».

«Το “Επιτελικό” Κράτος απέτυχε παταγωδώς στην πολιτική υγείας, υποβαθμίζοντας το κοινωνικό αγαθό που -όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου- είναι δικαίωμα πλούσιων και φτωχών.  Καλούμαστε να νομοθετήσουμε σήμερα εκ των υστέρων και πολύ αργά, αφού προηγήθηκαν θάνατοι πολιτών που ξεψύχησαν αναμένοντας το ασθενοφόρο. Η “λογική” της Κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία είναι πρόχειρη, ανεύθυνη  και κυρίως επικίνδυνη. Δήθεν αποτελεί πλέον προτεραιότητά της, αλλά αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αδιάσειστα στοιχεία της πραγματικότητας. Η απαξίωση του ΕΣY, η μείωση της επιχορήγησης των Νοσοκομείων, οι λίστες ντροπής στα χειρουργεία, η ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους, η ακραία υποστελέχωση, όσα γλαφυρά αποτύπωσε η “Έκθεση Λύτρα “ για τους συνανθρώπους μας στα περιφερειακά νοσοκομεία, που πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, όλα αυτά και πολλά περισσότερα, αποτελούν σκόπιμες κυβερνητικές επιλογές υπονόμευσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ. Η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε το ΕΣΥ στην “τύχη” του, υποστελεχωμένο, “γερασμένο”, οικονομικά “στραγγαλισμένο”, με τους νέους γιατρούς εκπατρισμένους κατά χιλιάδες», υπογράμμισε η Λαρισαία Βουλευτής.

Στο πλαίσιο της  ομιλίας της, η Ε. Λιακούλη ανέδειξε γλαφυρά την κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Λάρισας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, όπως την έχει βιώσει δια ζώσης κατά τις επανειλημμένες επιτόπιες επισκέψεις της και συναντήσεις με τους εργαζομένους και τους πολίτες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε «στην αυταπάρνηση των εργαζομένων και το κουράγιο των πολιτών», υπενθυμίζοντας ότι «η Κυβέρνηση της Ν.Δ. απέρριψε δεκαέξι φορές την Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για έμπρακτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ». Επιπλέον, παρουσίασε προγραμματικές προτάσεις για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ.

«Ως πότε πια μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στους Ήρωες, που γίνονται όλο και περισσότεροι; Δεν σας ανησυχεί ότι χρειαζόμαστε διαρκώς όλο και περισσότερους Ήρωες;», επισήμανε η Ε. Λιακούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, ως Υπεύθυνη ΚΤΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εστίασε και στα άρθρα του Νομοσχεδίου που έχουν αυτοδιοικητικό περιεχόμενο και συγκεκριμένα τις τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου των εκλογών του Οκτωβρίου.