Στους εορτασμούς για την Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που έλαβαν χώρα στην πόλη της Λάρισας συμμετείχε η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε τα εξής:

“Η Εθνική Αντίσταση κατά των γερμανικών, ιταλικών και βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 άνοιξε μια νέα, λαμπρή σελίδα στο υπερ-εκατονταετές βιβλίο των αγώνων του Ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και άλλων μικρότερων αντιστασιακών ομάδων που έδρασαν είτε στην ύπαιθρο, είτε τις πόλεις, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έπραξαν το όχι και τόσο αυτονόητο –για πολλούς εκείνη την εποχή- καθήκον της διατήρησης της αξιοπρέπειας των Έθνους, έναντι υπέρτερων δυνάμεων που επιβουλεύονταν την ίδια την ύπαρξη του.

Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και των άλλων μικρότερων αντιστασιακών ομάδων συνέχισαν την ένδοξη παράδοση των αντάρτικων οργανώσεων του Μακεδονικού Αγώνα, στις αρχές του 20ου αιώνα, των κλεφτών και των αρματολών της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, των απειράριθμων ανώνυμων ηρώων που ξεσηκώθηκαν έναντι των Οθωμανών πολύ πριν το 1821 και, δυστυχώς, σπανίως η επίσημη Ιστορία θυμάται.

Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και των άλλων μικρότερων αντιστασιακών ομάδων τίμησαν και εμπλούτισαν με τους αγώνες τους, την ήδη πλούσια παρακαταθήκη των προγόνων τους και ας φόβισαν το συντηρητικό κατεστημένο των μεταπολεμικών Ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες πάσχισαν να αποκρύψουν την συνεισφορά τους στην απελευθέρωση της πατρίδας.

Όλα αυτά τελείωσαν το 1982, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της χώρας τον Αντρέα Παπανδρέου.

Όλα αυτά τελείωσαν, όταν το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου δήλωνε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, πως ‘’δεν ήρθαμε εδώ σήμερα για να δικάσουμε, πολύ περισσότερο δεν ήρθαμε για να διχάσουμε, γιατί ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίσταση είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ’’, γκρεμίζοντας τις ψευδεπίγραφες αιτιάσεις και άμυνες της ‘’εθνικόφρονας’’ παράταξης της ΝΔ που αρνούνταν, μέσα στις αντιφάσεις της, να αναγνωρίσει  μαχητές που βασανίστηκαν, κυνηγήθηκαν ή έπεσαν υπέρ του Έθνους.

Όλα αυτά τελείωσαν με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/1982 «για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Εθνικού Αγώνα».

Χάρη στο ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα Παπανδρέου μπορούμε σήμερα και τιμούμε την Εθνική Αντίσταση, ανήμερα της επετείου της Μάχης του Γοργοποτάμου, όπου ενωμένες οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, μαζί με Άγγλους σαμποτέρ, ανατίναξαν την ομώνυμη γέφυρα, στέλνοντας λαμπρό μήνυμα ομοψυχίας, αλλά και αισιοδοξίας στην κατεχομένη Ελλάδα, θυμίζοντάς της πως παρά τις θηριωδίες των κατακτητών, ‘’τίποτα δεν τελείωσε’’.

Γιατί τίποτα δεν τελειώνει, όσο υπάρχουν Άνθρωποι που δεν αρνούνται να πάρουν την ευθύνη και να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους για την πατρίδα, για το γενικό καλό, για την ίδια την αξιοπρέπειά τους.

Αυτούς τους Ανθρώπους θυμόμαστε αυτήν την ημέρα.

Αυτούς τους ‘’μικρούς’’ και πολλές φορές ανώνυμους Ανθρώπους που κουβάλησαν στις ‘’μικρές’’ τους πλάτες, την βαριά, όσο και μεγάλη Ιστορία της πατρίδας μας.

Και παίρνουμε από το χέρι τους την σκυτάλη, γιατί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, το ναζισμό και τον μιλιταρισμό ποτέ δεν τελειώνει, αφού δυστυχώς οι ακραίες δυνάμεις βρίσκουν ξανά ακροατήριο, όχι μόνο στην  Ελλάδα, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι στο χέρι μας, να μην επιτρέψουμε στα νοσηρά μυαλά τους ένα τέτοιο τραγικό πισωγύρισμα, με ολέθριες συνέπειες για όλους μας».