Στη Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων συνεχίστηκε την Παρασκευή ο ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στους πολίτες και στη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή κατοίκων, η ενδιαφέρουσα συζήτηση εστίασε στις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές της περιοχής.

Η Λαρισαία Βουλευτής υπενθύμισε τις κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για το Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης. «Δύο χρόνια μετά τον σεισμό του Μαρτίου 2021, το αίτημα για ένα νέο Δημοτικό Σχολείο παραμένει ανεκπλήρωτο. Οι υφιστάμενες υποδομές υπολείπονται σε ασφάλεια και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις, που αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας.

Ήδη από το 2021 και επαναλαμβανόμενα έκτοτε, έχω εξαντλήσει κάθε θεσμικό βήμα, διεκδικώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο, ώστε η νέα γενιά του Τόπου μας να μην κάνει μάθημα σε κοντέινερς. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι σημαντικές και δεν καλύπτονται με το να πετά την “καυτή πατάτα” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν κομβικές παράμετροι υλοποίησης εξαρτώνται από το πλαίσιο που η Κυβέρνηση έχει καθορίσει».

Με αφορμή το Δημοτικό Σχολείο, η Ε. Λιακούλη καυτηρίασε ότι «η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Ν.Δ. προς όφελος ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, στο πλαίσιο του γαλάζιου σχεδίου εγκατάλειψης και υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα πλείστων όσων κοινωνικών αγαθών, όπως άλλωστε και στη Δημόσια Υγεία, αλλά και στις μαζικές μεταφορές».

«Η Φαλάνη είναι γεμάτη από άξιους αγρότες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν εγκαταλείψατε τον Τόπο σας, δουλεύετε σκληρά για να “τα φέρετε βόλτα”, αλλά σήμερα “κονιορτοποιείστε” υπό τα οικονομικά βάρη.

Όλοι εσείς, ο καθημερινός σας μόχθος, ο εγκλωβισμός σας στην ανέχεια, βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας πρότασης. Έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο, που φέρνει στο προσκήνιο την κοινωνία, την αγωνία του οικογενειάρχη της διπλανής πόρτας, την απελπισία των νέων παιδιών που αναζητούν κίνητρα για να μείνουν και να δημιουργήσουν στη Φαλάνη. Γι’ αυτό ήμουν, είμαι και θα παραμείνω πάντα εδώ. Γιατί για μένα η πολιτική δεν είναι εργαλείο για να πάρεις, αλλά μονοπάτι για να προσφέρεις, για να δώσεις ανάσα αξιοπρέπειας στους κατοίκους της υπαίθρου», τόνισε η Ε. Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε με έμφαση πως «στις 21 Μαΐου κάθε ψήφος είναι δύναμη αλλαγής. Ο καθένας από εσάς κρατά στο χέρι του τη δύναμη να κάνει τη δημοκρατική ανατροπή, να φέρει τα πάνω – κάτω, αλλάζοντας την αναξιοκρατία με αξιοκρατία, την αδικία με κοινωνική δικαιοσύνη, την αισχροκέρδεια των λίγων με την ευημερία των πολλών».

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε σειρά αμιγώς τοπικών θεμάτων της Φαλάνης, που η Ε. Λιακούλη έχει ήδη αναδείξει στη Βουλή, ενώ η Βουλευτής ανέπτυξε εκτενώς τις προτάσεις της για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που μπορούν ρεαλιστικά να αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων.