Στα Τρίκαλα βρέθηκε, το πρωί της Κυριακής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για να συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια στην πολιτική εκδήλωση που διεξήχθη με αφορμή την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Εισαγωγικά, η Λαρισαία Βουλευτής ανέφερε πως «στη σημερινή συνάντηση πέφτει βαριά η σκιά από την αδιανόητη τραγωδία που έπληξε το γειτονικό μας Λαό της Τουρκίας, αλλά και της πολύπαθης Συρίας. Όλα φαίνονται τόσο μικρά, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας κοίτονται νεκροί κάτω από χαλάσματα, εκατομμύρια είδαν τις ζωές τους αίφνης να ανατρέπονται.

Συγκινούμαι που και εδώ, η Νομαρχιακή Επιτροπή - στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που κεντρικά ανέλαβε ο Τομέας Εθελοντισμού στη Χαριλάου Τρικούπη - συγκεντρώνει σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτή είναι η Παράταξή μας, η Παράταξη της ευθύνης και των πράξεων, που ξέρει και μπορεί να βγαίνει μπροστά, ιδίως στα δύσκολα».

«Όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν τα Μνημόνια στα Ζάππεια του λαϊκισμού, το ΠΑΣΟΚ “έβαλε πλάτη”, για να μην εκραγεί η “χειροβομβίδα” της χρεοκοπίας, που κληροδότησε η γαλάζια διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Σκυλευτήκαμε, “ματώσαμε”, κι όμως, συναντιόμαστε ξανά, εδώ όλοι μαζί. Για το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια καινούρια μέρα.

Οι δυνάμεις μας ανασυντάσσονται, με το νέο μας Πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, με το νέο μας Γραμματέα, με τις νέες μας Νομαρχιακές Επιτροπές, με ανασυγκρότηση των Τομέων Πολιτικής, με δυναμική ενεργή παρουσία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, με τα ψηφοδέλτια νίκης και ελπίδας, με σύγχρονο καινοτόμο προγραμματικό λόγο, με μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, που οικοδομούμε σε γερές στέρεες βάσεις. Χωρίς να αιθεροβατούμε, προχωράμε μπροστά και ψηλά, σε μια αυτόνομη ανοδική πορεία», τόνισε η Ε. Λιακούλη.

«Τις τελευταίες ημέρες, ξανά ο συνήθης στρατός από “Όρκς” του διαδικτύου, εξαπολύουν ποταμό οχετού εναντίον μας, πανηγυρίζοντας για τους εντός εισαγωγικών “συντρόφους” που αυτομόλησαν στην αγκαλιά του κ. Μητσοτάκη και αίφνης “τρεντάρουν” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μας εκπλήσσει το ήθος του κ. Μητσοτάκη, είναι γνωστή η οικογενειακή του παράδοση. Τα ίδια, βεβαίως, έκανε και ο κ. Τσίπρας. Αυτοί οι δύο αρέσκονται να ακολουθούν ο ένας τις χειρότερες πρακτικές του άλλου», σημείωσε η Λαρισαία Βουλευτής.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «πράγματι έγιναν πασίγνωστοι και ο Εφιάλτης, και ο Ιούδας Ισκαριώτης και ο Γουλιμής και τόσοι άλλοι. Τα ονόματά τους θα “τρένταραν” στις πρώτες θέσεις, εάν υπήρχε τότε twitter. Όλοι τους θυμόμαστε. Όπως θυμόμαστε και ότι για έναν προδότη Εφιάλτη, υπήρχαν 300 γενναίοι πολεμιστές. Στην Ιστορία πάντα υπήρχαν ριψάσπιδες. Γιατί δεν είναι εύκολο να μείνεις όρθιος μπροστά στη μάχη, δεν είναι εύκολο να μείνεις πιστός σε αρχές και αξίες, να βάλεις το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, να κλείσεις τα αυτιά σου στις “σειρήνες”.

Διαχρονικά, κάποιοι αποδεικνύονται πολύ μικροί για τα μεγάλα. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ όλες και όλους που είστε εδώ. Αποδεικνύετε με την παρουσία σας πως ναι, εμείς στο ΠΑΣΟΚ ενωμένοι δίνουμε τη μάχη των αρχών και αξιών της Σοσιαλδημοκρατίας. Nαι, εμείς στο ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί, βάζουμε πάνω απ’ όλα, όχι την καρέκλα, αλλά τις ανάγκες, τα προβλήματα και τα όνειρα των πολιτών».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, ανέδειξε επιπλέον αναλυτικά τις προγραμματικές θέσεις της Παράταξης ανά τομέα πολιτικής, καθώς και τις τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα τα “φλέγοντα” ζητήματα της επικαιρότητας, όπως οι πλειστηριασμοί και η ακρίβεια, καθώς και τις νέες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της α’ κατοικίας που συζητείται αύριο στη Βουλή .