Στη Βουλή έφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τη δυσαρέσκεια και τα ερωτήματα που επικρατούν στους κόλπους των Δικαστικών Υπαλλήλων του Νομού Λάρισας, για τις καθυστερήσεις στην επιλογή Προϊσταμένων βάσει του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2021.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, η Λαρισαία Βουλευτής αποτυπώνει τις κύριες παραμέτρους του Κώδικα (ν.4798/2021) για τις κρίσεις Δικαστικών Υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης. Εντοπίζει μάλιστα τις συγκεκριμένες προθεσμίες που μεταβατικά έχουν προβλεφθεί για τις διαδικασίες, μεταξύ των οποίων για την γραπτή εξέταση που διενεργείται από το ΑΣΕΠ και το υποχρεωτικό σεμινάριο.

«Ο ρόλος των Δικαστικών Υπαλλήλων είναι ανεκτίμητος, καθώς αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, είναι πολύτιμοι αρωγοί του έργου των δικαστικών λειτουργών και πρωταγωνιστές στη βέλτιστη καθημερινή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου», υπογραμμίζει με έμφαση η Ε. Λιακούλη.

Τονίζει, επίσης, πως «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η Αξιοκρατία και η Διαφάνεια στη λειτουργία της Πολιτείας και ειδικότερα στην επιλογή των στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, αποτελεί προτεραιότητα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τους Προϊσταμένους σε οργανικές μονάδες σχετικές με την απονομή της Δικαιοσύνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ξεκάθαρες απαντήσεις και συγκεκριμένα:

-σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων ειδικά ως προς επιλογή Προϊσταμένων στο Νομό Λάρισας,

-πόσοι Προϊστάμενοι στο Νομό έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής με τη διαδικασία και μοριοδότηση που ψηφίστηκε το 2021,

-σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεξαγωγή της γραπτής εξέτασης και του σεμιναρίου, για τις οποίες ο νόμος είχε ορίσει συγκεκριμένες προθεσμίες,

-ποιο είναι στο εξής το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιμέρους ενεργειών για την επιλογή του συνόλου των Τμηματαρχών, Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών στο Νομό Λάρισας, κατ’ εφαρμογή του Κώδικα.