Στη Βουλή έφερε τη μακροχρόνια ταλαιπωρία που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον οικισμό Αλεξανδρινής του Δήμου Αγιάς, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, αναδεικνύει σχετικό δημοσίευμα, όπου σημειώνεται πως ο Δήμος Αγιάς έχει εκπονήσει μελέτη όδευσης δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στα όρια του οικισμού, η οποία έχει εγκριθεί από το 2019 από τους αρμόδιους Φορείς, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίησή του. Ο προϋπολογισμός του έργου, κατά τη μελέτη, ανέρχεται στις 85.000,00 ευρώ, τόσο για τη δημιουργία του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος όσο και για την αποκατάσταση των περιοχών από όπου θα διέλθει. Επισημαίνεται, ότι για το πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του τοπικού Συλλόγου με το Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντ. Γκουντάρα, και στελέχη του Δήμου. Ο Δήμαρχος, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να αναζητά πόρους και συγκεκριμένα θα υποβάλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η Ε. Λιακούλη υπογραμμίζει πως στον εν λόγω οικισμό εμφανίζεται οικιστική δραστηριότητα από το 1923, σήμερα υπάρχουν 450 σπίτια, ενώ η υπομονή των ιδιοκτητών εξαντλείται.
Επιπλέον, υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, με τις καθοριστικές επιπτώσεις που επιφέρει η έλλειψή του στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.
Απέναντι στη σημερινή δυσχερή κατάσταση, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, συνεπικουρώντας το έργο του Δήμου Αγιάς για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, ζητά από τους Υπουργούς να τοποθετηθούν στο θέμα, ιδίως δε να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων και την πλήρη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, ώστε τάχιστα να επιλυθεί η έλλειψη ηλεκτροδότησης στην περιοχή, που αδιαμφισβήτητα υποβαθμίζει τόσο τον τόπο όσο και την ζωή των κατοίκων του».