Δύο πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια προτείνονται στο πρόγραμμα του 9ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που αποσκοπούν να προσεγγίσουν πειραματικά τις σύγχρονες εκδοχές της τέχνης του κλόουν και του Body Percussion από δύο ξεχωριστούς νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, την Gozde Atalay Kokkoris και τον Φίλιππο Ζούκα αντίστοιχα.

Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου- ΣΜουΘ για ένατη συνεχή χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τις 12/09/22 μέσω της παρακάτω φόρμας: https://mpart.gr/el/contact/

Ένα έπος αστάθειας

Εργαστήρι θεατρικού κλόουν με την Gozde Atalay Kokkoris

Σάββατο και Κυριακή 17 & 18 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:30 Μύλος του Παππά, 2ος όροφος, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Το διήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με τις Παραστατικές Τέχνες, την Εκπαίδευση ενηλίκων και ανηλίκων και τη Θεραπεία, αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν ένα προσωπικό ταξίδι “αναζήτησης”.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αφυπνίσουμε τη σωματοποιημένη φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση, την αντίληψη, την απλότητα αλλά και τον αυθορμητισμό μας.

Θα απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από φόβους και διαθέσεις αυτοκριτικής μέσα από το παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τις σωματικές ασκήσεις, τα ομαδικά τραγούδια, τις ασκήσεις χαλάρωσης, εγρήγορσης και ρυθμού.

Θα είναι μία δημιουργική διαδικασία επαφής με τις κρυφές αβίωτες ποιότητές μας και ταυτόχρονης ανάπτυξης μιας παιχνιδιάρικης σχέσης μαζί τους.

Η κόκκινη μύτη, η μικρότερη μάσκα στον κόσμο, απελευθερώνοντάς μας από τα δεσμά του “Εγώ”, δίνει το έναυσμα για την ανάδυση του κλόουν μας και την ταυτόχρονη ανάπτυξη της σκηνικής του παρουσίας, της προβολής, του ρυθμού και της σχέσης του με το κοινό.

Μουσική / Ήχος / Body Percussion

Εργαστήρι με τον Φίλιππο Ζούκα

Τρίτη & Πέμπτη 20 & 22 Σεπτεμβρίου, 15:00-17:00 (με ανοιχτή παρουσίαση 23/09) Μύλος του Παππά, 2ος όροφος, Αμφιθέατρο

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να πειραματιστούν, να αυτοσχεδιάσουν και να συνθέσουν, εξερευνώντας τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, χωρίς αυτό να αποκλείει τη χρήση μουσικών οργάνων ή απλών καθημερινών αντικειμένων.

Δεν κρίνεται απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες (π.χ. μουσική-χορός-θέατρο).

Απαραίτητη κρίνεται η διάθεση για δημιουργία, καθώς και τα άνετα ρούχα/παπούτσια.

Τα αποτελέσματα αυτού του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό ως μια σύντομη μουσική performance την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00.