Παρουσία του κ. Φ. Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και της κας Χριστίνας Βακάλη, Διευθύντριας Παιδοψυχιατρικής - Επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων.

Οι συμβάσεις αφορούν δύο (2) επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, κατηγορίας ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ και ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Κινητή Μονάδα ενηλίκων στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ», με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, θα ισχύουν έως και 31.10.2023 και είναι οι κάτωθι:

1.Βαρσάμη Μάρια του Τριαντάφυλλου, ειδικότητας ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

2.Κερμελίδη Αντωνία του Ιωάννη, ειδικότητας ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Σημειώνεται ότι η κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας ανηλίκων ήδη λειτουργεί και πρόσφατα επισκέφθηκε σχολείο και οικογένεια για την παροχή των υπηρεσιών της. Ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη μιας ακόμη θέσης Επισκεπτών Υγείας.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι: «Το συγκεκριμένο Έργο είναι ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ) του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020», σύμφωνα με το οποίο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» έχει αναλάβει την υλοποίηση (2) Υποέργων (ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)».

Στη συνέχεια o Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κος Φώτιος Σερέτης συνεχάρη τους νέους συμβασιούχους και δήλωσε ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ θα προχωρήσει στη διοργάνωση Ημερίδας για το έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και γενικότερα για θέματα Ψυχικής Υγείας στο Νομό.