Μόλις πέντε λεπτά από την πόλη της Λάρισας η δημοτική πισίνα προσφέρει δωρεάν δροσιά και ξεκούραση στους κατοίκους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός των τειχών, λόγω εργασίας και υψηλών θερμοκρασιών.

Στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολη, στο κέντρο της Λάρισας, μικροί και μεγάλοι βρίσκουν καθημερινά την δική τους όαση δροσιάς και κεφιού.

Ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ με δωρεάν πρόσβαση και τέσσερις ναυαγοσώστες η δημοτική πισίνα έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες τα τελευταία χρόνια και είναι ένας ασφαλής και ευχάριστος προορισμός, σημειώνει ο Μάρκος Κουρέλος, υπεύθυνος της δημοτικής πισίνας. Οι ενήλικες μπορούν να κολυμπήσουν στην μεγάλη πισίνα, ενώ υπάρχει και μικρή πισίνα ιδανική για τους μικρούς κολυμβητές.

Καθώς οι παρατεταμένοι καύσωνες είναι συχνό φαινόμενο στην Λάρισα, η πισίνα αποτελεί καταφύγιο για όσους αδυνατούν για λόγους και οικονομικούς αλλά και χρόνου να επισκεφτούν τις παραλίες.

Ο Δήμος διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους οι οποίοι γεμίζουν τον χώρο, που προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην καθημερινότητα. Τις πρώτες προσεκτικές βουτιές έκαναν οι μαθητές με την λήξη της σχολικής χρονιάς. Το πυκνό συγκοινωνιακό δίκτυο επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην δημοτική πισίνα, που απέχει μόλις εννέα λεπτά με τα πόδια από τις Εργατικές Κατοικίες Νεάπολης.

ertnews.gr