Δράση φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

"Στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης που φέτος υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-24 από 2 ομάδες εκπαιδευτικών με παράλληλο θεματικό στόχο τη "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ", ως θετικό παράγοντα της ψυχικής ενδυνάμωσης των μαθητών, προσκαλέσαμε στις 12 Απριλίου τη συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, κ. Ευδοκία Ποιμενίδου.

Η λογοτέχνης, ως αλλοτινή παιδαγωγός – δασκάλα της ζώσας τάξης, ταξίδεψε το νου και τη φαντασία των μαθητών του Α3 με τη γραφίδα της σε ΜΝΗΜΕΣ της ιστορίας και του πολιτισμού ( Τα Διαμάντια της Δόμνας), και μέσα από τον παραμυθητικό της λόγο κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον τους.

Μάλιστα, η εξιστόρηση προσωπικών βιωμάτων από την παιδική της ηλικία διήγειρε τη φαντασία τους με πάμπολλες ερωταποκρίσεις και έγινε αντιληπτό πως ό,τι ζεί στα μέσα του ανθρώπου ζητεί να ταξιδέψει στα έξω με μερτικό το Φως!

Τούτο το Φως λοιπόν, της Φιλαναγνωσίας, περισσότερο από ποτέ στον τρέχοντα εικονικό κόσμο μας μπορεί να αποτελέσει θετικό παράγοντα της Ψυχικής Ενδυνάμωσης της νιότης.

Γιατί, με ό,τι "θρέψουμε το μέσα μας"....με τούτο και θα ζήσουμε!

Οι εκπαιδευτικοί των 2 ομάδων δράσης ευχαριστούμε την κ. Ποιμενίδου για το ταξίδι αυτό!"