Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ζαππείου Λάρισας, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στους μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Περίπου 60 μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό διάλογο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εστιάζοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην Πλοήγηση στο Διαδίκτυο με Ασφάλεια.

Ειδικότερα διαπραγματεύθηκαν θέματα όπως: τα πλεονεκτήματα των Νέων τεχνολογιών, οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε, τα Προσωπικά Δεδομένα, πώς διατηρούμε την Διαδικτυακή μας ταυτότητα ασφαλή, η έννοια του Διαδικτυακού Φίλου, πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας στο Διαδίκτυο.

Η παρέμβαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, και οι μαθητές μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια, μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και εργάστηκαν προς την κατεύθυνση της Πλοήγησης με Ασφάλεια.

Η δράση ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με βάση τις ηλικίες των παιδιών και διήρκησε 6 ώρες συνολικά. Τον συντονισμό του εργαστηρίου ανέλαβε η κα. Αντιγόνη Ζήση, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ.

Το Κέντρο Κοινότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τη θετική τους διάθεση και ανταπόκριση στην συνάντηση, αλλά και τη Διεύθυνση του σχολείου για τη συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.