Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2024 ,ένα έτος που σηματοδοτείται από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους, στο Παρίσι, διοργανώνει θεματικές δράσεις  για μαθητές  δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου  .

  • Έκθεση : « ΑΥΤΕΣ  στους Ολυμπιακούς αγώνες»

Έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία της παρουσίας των γυναικών στη διαδρομή των ολυμπιακών αγώνων . Η έκθεση  ανήκει στο Μουσείο Ολυμπισμού της Νίκαιας – Γαλλία .

  • Θεματικό Εργαστήριο για μαθητές « plushaut, plusloin, plusfortENSEMBLE», διάρκεια 1 ώρα 

Ένας «αγώνας δρόμου» από την αρχαία Ολυμπία μέχρι το Παρίσι του 2024, μέσα από μια οπτικό-ακουστική ευαισθητοποίηση, μαθαίνοντας την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τις μέρες μας. Με τις «Φρύγες» οδηγούς, θα γνωρίσουμε την προέλευση και το νόημα των ολυμπιακών συμβόλων (το μετάλλιο, η σημαία, ο ύμνος, κ.λπ.). Στον τερματισμό, στο Παρίσι, θα συναντήσουμε Έλληνες και Γάλλους πρωταθλητές που θα ακολουθήσουμε σ’ ένα διαδραστικό «παιχνίδι απόδρασης» στα σημαντικότερα μέρη των αγώνων του 2024.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το εργαστήριο ,θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα : 2410287508 larissa@ifg.gr, για να κλείσουν θέση.