Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη με πρωτοβουλία του σωματείου «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού Τεμπών» πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων και δημοτών, στο δημοτικό κατάστημα Στομίου. Όπου συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πάρα πολλοί δημότες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρινή, στη θαλάσσια περιοχή των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Ρήγας, ακολούθησαν τοποθετήσεις των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, προτάσεις από τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής και τους δημότες που παραβρέθηκαν.

Αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ευέλικτης Επιτροπής με πρωτοβουλία των δημάρχων Αγιάς, Τεμπών και του Δ.Σ. του Δικτύου με σκοπό:

Α) την έκδοση σχετικού ψηφίσματος προς την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές των νομών Λάρισας και Μαγνησίας το οποίο δεσμευτήκαν να υπογράψουν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς αλλά και απλοί δημότες.

Β) την άμεση διερεύνηση μέσω των νομικών συμβούλων των δήμων Αγιάς-Τεμπών και του Δικτύου, για τον τρόπο και τις ενέργειες που θα απαιτηθούν με σκοπό την ματαίωση της εν λόγω επένδυσης, φτάνοντας αν χρειαστεί μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Γ) την οργάνωση στο άμεσο μέλλον συσκέψεων-εκδηλώσεων με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των δημοτών για το θέμα.

Η απροσδόκητα μεγάλη συμμέτοχή του κόσμου στη σύσκεψη και η αγωνιστική διάθεση όλων να αποτραπεί το έργο αυτό είναι ελπιδοφόρα για την αποτροπή του και κάτοικοι και φορείς της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση των παραλίων των δήμων Αγιάς και Τεμπών και ενωμένοι θα αντιδράσουν δυναμικά σε μια τέτοια εξέλιξη.

Δ.Ζ.Γ.