Ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας), ο Δήμος Τυρνάβου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥΝ. Λάρισας, της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων συνδιοργανώνουν τον 19ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο με την επωνυμία ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ «Στέλιος Καντώνιας», αύριο Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για πιστοποιημένο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της IAAF, που διεξάγεται στη διαδρομή Τύρναβος - Λάρισα.

Οι Οργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουν και στους ανεξάρτητους δρομείς, ελεύθερους ασκούμενους ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

O HΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Η εκκίνηση για τον Hμιμαραθώνιο δρόμο θα δοθεί στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 αύριο το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου (Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.

Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.

Τριακόσιοι (300) αθλητές από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ημιμαραθωνίου διοργανώνεται και αγώνας δρόμου 5 χλμ. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.00 το πρωί από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η διαδρομή είναι: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, με τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Σε όλους τα αθλητές και των δύο αγώνων που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τ-shirt και μετάλλιο.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30 στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από 18 και ΑΝΩ από 18 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2005 21.197,5 μέτρα

ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από 14 και ΑΝΩ από 14 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2009 5 χιλιόμετρα