Μια νέα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ο οποίος ανακοινώθηκε ότι βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ποίησης της Κίνας “Boao International Poetry Award” στην κατηγορία “Best Poet of the Year” ως “Καλύτερος ποιητής της χρονιάς” για το 2023 μετά από ψηφοφορία της 8μελούς επιτροπής του βραβείου μεταξύ υποψηφίων ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η επίσημη απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Κίνας “6th Boao International Poetry Festival”, το οποίο θα διοργανωθεί 29-31 Δεκεμβρίου 2023 στο νησί Hainan της Κίνας.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος με μεταπτυχιακό στην ιατρική κι έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 35 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό.

Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Ακαδημαϊκός στην Ιταλία, Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece, αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης (WPM).