Το δια-καλλιτεχνικό και ερευνητικό project, «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» στα δύο μεγαλύτερα Μουσεία της πόλης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, παρατείνει την παρουσίαση του έως και το τέλος του 2023 συνεχίζοντας τις ξεναγήσεις.

Το projectδημιουργήθηκε απο το φεστιβάλ OPENNIGHTSγια την 8η του διοργάνωση με θέμα τον ΕΡΩΤΑ, τον Μάιο του 2023, με την συνεργασία των δύο Μουσείων και αφορά σε μία «έκθεση μέσα στην έκθεση» στο κάθε Μουσείο, ενώ παράλληλα εκτίθενται έργα Ελλήνων και ξένων σύγχρονων καλλιτεχνών και ερευνητών που αφορούν στον έρωτα:

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένα ευρήματα, ενώ επισημαίνονται μέσα απο μια διαδραστική (σηματοδοτούμενη) σύνδεση, σχετικά κομμάτια της μόνιμης συλλογής του. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα των Λαρισαίων καλλιτεχνών Θεόδωρου Ράντου και Κωνσταντίνου Παπαργύρη και του ΓερμανούJohannes Christopher Gérard.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προγραμματίζει για τον μήνα Νοέμβριο δύο ξεναγήσεις για το κοινό, την Παρασκευή 17/11 και το Σάββατο 25/11 στις 11.30 π.μ.

Στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Λάρισας το project συνδέει Λαογραφικούς θησαυρούς της συλλογής του Μουσείου, με έργα των ερευνητριών Ιωάννας Γιαννακοπούλου και Στέλλας Νταβαρούκα που αφορούν στον θεσμό της προίκας και της σύγχρονης Κινέζας χορογράφου MajaRenn. Τοproject συνδέεται και με την επίκαιρη περιοδική έκθεση ΠΡΟΙΚΑ του Μουσείου, σε επιμέλεια της κ. Φανής Καλοκαιρινού, με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.

Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS δημιούργησε τις «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» με διάθεση να συνδέσει πολιτιστικούς τομείς, τέχνες και επιστήμες αλλά και το παρελθόν με την σύγχρονη πραγματικότητα, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Concept - Υλοποίηση - Kαλλιτεχνική διεύθυνση: OFFART-Ρούλα Καραφέρη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ στο www.opennightsfestival.com