Σε ανακοίνωση που υπογράφουν «οι απολυμένοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» επισημαίνονται τα εξής:

«Με μαζικές απολύσεις στα νοσοκομεία ξεκινά τη νέα κυβερνητική θητεία της η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα 15 εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας και 30 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καρδίτσας που δούλευαν πάνω από 3,5 χρόνια με ανανεωνόμενες συμβάσεις εργασίας (ΣΟΧ) στην καθαριότητα τους ανακοινώθηκε η απόλυση γιατί η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκχωρήθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο που αναλαβαίνει από 21/7/2023.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστάτωση γιατί είχαν ανανεώσει τη σύμβαση μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου του 2023 η οποία διακόπηκε για τον παραπάνω λόγο.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάστηκαν όλο το κρίσιμο διάστημα με την πανδημία και τώρα η κυβέρνηση με κυνικό τρόπο τους στέλνει στα σπίτια τους ενώ οι ανάγκες -σε ανθρώπινο δυναμικό – του εθνικού συστήματος υγείας, είναι ομολογουμένως τεράστιες.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι απολυμένοι του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Καλούνται οι μαζικοί φορείς και τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους».