Την Πέμπτη 9/3/23 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με την συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας όλης της χώρας και εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων της πόλης, για να τοποθετηθούν πάνω στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την «Συζήτηση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Σε σχετικό ψήφισμα που προτάθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νεολαίας κ. Στάθη Λαγό, εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων στις μαθητικές και φοιτητικές συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"1/3/23. Μια ημερομηνία που δυστυχώς θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη μας. Για όλους του λάθους λόγους του κόσμου. Πέρα από τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας για αυτό το πραγματικά τραγικό δυστύχημα αυτές τις ημέρες πλανάται στη χώρα ένα τεράστιο «γιατί;» και ένα τεράστιο «όλα στο φως». Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, μαθητές και φοιτητές, τόσο στην πόλη μας όσο και και σε ολόκληρη τη χώρα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αλλά και ζητώντας δικαιοσύνη. Αποκορύφωμα στην πόλη μας, ήταν η μεγαλειώδης πορεία στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 8/3.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, πέρα από το να ενισχύουμε συνεχώς τον θεσμικό αλλά και λειτουργικό μας ρόλο ώστε να αναδεικνύουμε τα «κακώς κείμενα» και μαζί με τους υπόλοιπους νέους και νέες της πόλης να παλεύουμε για την επίλυση τους, έχουμε την ηθική υποχρέωση να σταθούμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο πλάι των νέων συνανθρώπων μας.

Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση στην πόλη που καλείται από τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές μαθητών σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων αλλά και φορείς της πόλης για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει αλλά και να σταλεί το μήνυμα «ποτέ ξανά»."