Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων αφού συνήλθε σε συνεδρίαση (στις 5/12/2023) αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μέτρα περίπου έναν αιώνα ζωής και αποτελεί το καλύτερο Δημοτικό Ωδείο της χώρας. Έχει συμβάλει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης με την διοργάνωση παραγωγών υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σπουδάζει αμέτρητος αριθμός παιδιών και νέων όπου οι δημιουργίες τους πραγματικά, ξεφεύγουν από τα τοπικά όρια και διακρίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο!

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου και η απορρόφησή του σε κάποια διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων, μας βρίσκει όλους και όλες αντίθετους, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά την ίδια του την λειτουργία. \

Συστρατευόμαστε υπέρ της διατήρησής του, όπως παρέμειναν ως νομικά πρόσωπα η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πρέπει να συνεχίσει την ανοδική καλλιτεχνική πορεία του. Για τις νέες, για τους νέους, για όλη την πόλη!»