Σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των φορέων, με αφορμή τις Γιορτές Αγροτικών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Τεμπών το επόμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου Αθανάσιος Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων Ζήσης Γκανάτσιος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων Βασίλης Σίμος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος Χρήστος Κρικώνης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Γιώργος Νικολάου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλης Γκουντής, η πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου και ο πρόεδρος του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων Ευθύμιος Καζαντζής

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης αναφέρθηκε στη σημασία και το πολιτισμικό γεγονός αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες μετά από δύο χρόνια αναβολών εξαιτίας των απαγορεύσεων της πανδημίας, επανέρχονται με αξιώσεις και επισφραγίζοντας την επιστροφή σε μια κανονικότητα την οποία όλοι έχουμε ανάγκη. «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο Δήμαρχος, καλώντας τους εκπροσώπους των φορέων να συνεργαστούν για άλλη μια φορά για το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών, του τοπικού «επιχειρείν» αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων και την ανάγκη πραγματοποίησης έπειτα από δύο χρόνια αναβολών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν: «Θα δώσουν χαρά και ζωή στους κατοίκους», υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσουν σε συνεργασία με το Δήμο και το ΔΟΠΑΠΕΠ να πραγματοποιηθούν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι επιμέρους πτυχές, ώστε οι εκδηλώσεις να στεφθούν με επιτυχία, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου Τεμπών να γνωρίσουν, να γευτούν και να απολαύσουν - με όχημα τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές - τα αγροτικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των αγροτικών προϊόντων της περιοχής θα διεξαχθούν τις κάτωθι ημερομηνίες. Το αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

-Στις 26 και 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στο χώρο της Αγίας Τριάδας στη Ραψάνη.

-Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Αμυγδάλου στην πλατεία Θέμιδος στο Συκούριο.

-Στις 21 και 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Ακτινιδίου στην Πλατεία Αιγάνης και στην Πλατεία "Βάϊος Μαλιάρας" στον Πυργετό.

-Στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Καστάνου στην Πλατεία Αμπελακίων.

-Στις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Ελιάς στην αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων.