Περίπου 100 μηχανήματα έργου (γκρέιντερ, μπουλντόζες, φορτηγά, φορτωτές, αντλίες, αποφρακτικά, σπαστήρες ογκωδών υλικών, τσάπες κ.λπ.) επιχειρούν στο Δήμο Κιλελέρ για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που επέφερε στα χωριά η πλημμύρα των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός  μηχανημάτων  επιχειρεί στα παρακάρλια χωριά τα οποία επλήγησαν περισσότερο από την πλημμύρα.

Να σημειωθεί ότι και πριν τη θεομηνία μηχανήματα του Δήμου Κιλελέρ είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες περιοχές του Δήμου έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ακραίο καιρικό φαινόμενο που  είχε προδιαγράψει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόγω της ετοιμότητας πολλά μηχανήματα επιχείρησαν και κατά τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου  καταφέρνοντας να μετριάσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις επιπτώσεις του.

Μετά την πλημμύρα τα  μηχανήματα  δουλεύουν συνέχεια  κάνοντας αποκαταστάσεις  σε εσωτερικά δίκτυα των χωριών, καθαρίζοντας τις λάσπες και οτιδήποτε φερτό υλικό υπάρχει. Το ίδιο επιχειρούν και σε δρόμους αγροτικούς οι οποίοι έχουν πληγεί. Όλα τα μηχανήματα έργου που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του Δήμου  θα επιχειρούν έως ότου επέλθει η ομαλότητα.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε σχετικά: «Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτού του ακραίου φαινομένου. Όλα τα δημοτικά μηχανήματα,  μηχανήματα του στρατού  και μηχανήματα ιδιωτών εργάζονται  στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ τα οποία επλήγησαν,  αλλά περισσότερο και αλλά λιγότερο από τη θεομηνία.  Αποκαθιστούμε γέφυρες που έπαθαν ζημιές, συνδετήριους δρόμους μεταξύ των οικισμών και με τα εθνικά δίκτυα, δρόμους που οδηγούν σε επιχειρήσεις, ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, εσωτερικούς και αγροτικούς δρόμους, διευθετούμε τις κοίτες των ρεμάτων  και προσπαθούμε με κάθε μέσο να επαναφέρουμε στην κανονικότητα τον Δήμο μας. Ευχαριστώ όλους όσοι συνδράμουν σε αυτή μας την προσπάθεια».