Στη διάθεση πλέον των δημοτών, των επισκεπτών και των επιχειρηματιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Τοπική Κοινότητα Τσαριτσάνης βρίσκεται το νέο δίκτυο εσωτερικής οδοποιίας που περιλαμβάνει συντήρηση και ασφαλτόστρωση από το ύψος του κοιμητηρίου έως το τεχνικό στην έξοδο προς Εθνική Οδό.

Το έργο «Συντήρηση δημοτικών οδών στην Κοινότητα Τσαριτσάνης» έχει προϋπολογισμό 262.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από πιστώσεις «ΣΑΤΑ».

Ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, το οποίο διευκολύνει την προσβασιμότητα σε κατοικίες, ενδυναμώνει την τοπική οικονομία αλλά και την τουριστική ανάπτυξη, αναβαθμίζοντας παράλληλα σημαντικά τις μετακινήσεις, τον μόνιμων κατοίκων κάνοντας τες πιο ασφαλείς.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στην κοινότητα Τσαριτσάνης αποδεικνύουν ότι ο δήμος μας καθημερινά αλλάζει και αποκαθιστά προβλήματα πολλών ετών για όλους τους δημότες μας.

Η συντήρηση του κεντρικού οδικού άξονα θα προσφέρει μία σημαντική βελτίωση στις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, καθώς είχαν δημιουργηθεί πολλές ρηγματώσεις και φθορές λόγω παλαιότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο κ. Δραγατσίκη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέα Μητσιμπόνα για την επίβλεψη του έργου, καθώς και την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας που σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωσε τη μελέτη για το σημαντικό αυτό έργο, ένα έργο βελτίωσης της καθημερινότητάς των συμπολιτών μας».​

Το έργο περιελάμβανε εργασίες συντήρησης - ασφαλτόστρωσης της κεντρικής οδού στην κοινότητα Τσαριτσάνης από το ύψος του κοιμητηρίου έως το τεχνικό στην έξοδο προς Εθνική Οδό, καθώς είχαν δημιουργηθεί πολλές ρηγματώσεις και φθορές λόγω παλαιότητας και εργασιών ύδρευσης - αποχέτευσης με άμεσο κίνδυνο στην ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα εργασίες ασφαλτόστρωσης με φρεζάρισμα του υπάρχοντος ασφαλτικού οδοστρώματος, εξομάλυνση της επιφάνειας των οδών (καθίσματα, λακούβες) με χρήση ισοπεδωτικής στρώσης κυκλοφορίας, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και στη συνέχεια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ., καθώς και εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης με διαγράμμιση του οδοστρώματος όπου απαιτείται και τοποθέτηση ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων.