Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε η νέα αυτοδιοικητική παράταξη για τον δήμο Αγιάς με επικεφαλής τον επιχειρηματία του αγροτικού κλάδου κ. Θεόδωρο Ριζούλη. Τον υποψήφιο δήμαρχο Αγιάς προλόγισε ο παλιός πρόεδρος του γεωπονικού συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Ράγκος.

Ο κ. Ριζούλης αναφέρθηκε στα σχέδια του για το δήμο Αγιάς, από όπου και κατάγεται, τους στόχους που έχει θέσει για την αξιοποίηση του τόπου, με νέες θέσεις εργασίας, σύγχρονο οδικό δίκτυο αλλά και όπως τόνισε: «Όχι άλλη απομόνωση. Να δώσουμε νέο πνοή στον τουρισμό, να δώσουμε ώθηση στην αγροτική παραγωγή».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην πρωτολογία του:

Κατ’ αρχάς αισθάνομαι χαρούμενος και συγκινημένος που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου και είσαστε σήμερα εδώ στην αρχή της προσπάθειάς μας, στο ξεκίνημα του αγώνα μας για την Δημαρχία, του ωραίου δήμου μας, του Δήμου Αγιάς. Αυτό μου δίνει δύναμη.

Υπάρχει στο μυαλό μου αυτή η ιδέα εδώ και καιρό αφού πολλοί φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, συνεργάτες μου, με προσεγγίζουν και με παροτρύνουν να ασχοληθώ με το Δήμο Αγιάς.

Σας κάλεσα σήμερα για να σας ανακοινώσω επίσημα ότι θα είμαι υποψήφιος για την δημαρχία στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Σήμερα θα βάλω στην κρίση σας και το όνομα του συνδυασμού καθώς και το έμβλημα που προτείνω εγώ και οι συνεργάτες μου.

«ΑΓΙΑ – ένας δήμος- ένα μέλλον»… το μέλλον μας.

Μ΄ ενδιαφέρει ο τόπος που γεννήθηκα, ο τόπος που μεγάλωσα , που ζω. Η φιλοσοφία μου είναι ότι όποιος θέλει, μπορεί και πιστεύει ότι θα προσφέρει, πρέπει ν΄ ασχολείται με τα κοινά, όπως λέει και ο Θουκυδίδης στον επιτάφιο του Περικλή.

Δεν χρειάζεται να σας συστηθώ λέγοντας ποιος είμαι και τι έχω κάνει. Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο.

Αποφάσισα ν΄ ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, με το Δήμο μας.

Θεωρώ ότι ο Δήμος μας είναι από τους δήμους με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με πολλούς δήμους της χώρας μας και όχι μόνο. Αυτά όμως τα πλεονεκτήματα πρέπει ν΄ αναδειχθούν, πρέπει να αποτελέσουν το εφαλτήριο για να ανέβει ψηλά, πολύ ψηλά γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες.

Χρειάζεται όραμα , μεράκι, θέληση.

Με ξέρετε καλά, ότι όταν βάλω έναν στόχο κάνω τ΄ αδύνατα δυνατά για να τον πετύχω. Σας λέω ότι και όραμα, και όρεξη, και θέληση υπάρχει και σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε, για ν΄ αλλάξει σελίδα ο δήμος μας.

Δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός, αλλά εμείς είμαστε διαφορετικής αντίληψης. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, με τα τετριμμένα, με τα βασικά. Θέλουμε ο δήμος μας ν΄ αλλάξει σελίδα.

Οραματιζόμαστε …

Ένα δήμο πρωτοπόρο και σύγχρονο! Όχι στις μελέτες που μένουν στα χαρτιά αλλά έμπρακτα στη ζωή του κάθε πολίτη.

Ένα δήμο λειτουργικό, προσπελάσιμο και ανθρώπινο σε κάθε γωνιά του. Που θα προσφέρει προσβασιμότητα στα παράλια από έναν αξιοπρεπή και ασφαλή αυτοκινητόδρόμο.

Ένα δήμο εξωστρεφή, τα όμορφα μέρη του οποίου θα πρέπει να γίνουν γνωστά όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ένα δήμο που θα σέβεται και θα αγκαλιάζει τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου και θα ενισχύει με εξαγωγικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα φέρουν υπεραξία στα προϊόντα τους

Ένα δήμο που θα σέβεται όλες τις ομάδες των πολιτών και να δίνει προτεραιότητα στις πραγματικές τους ανάγκες.

Ένα δήμο που θα βγει επιτέλους από την απομόνωση τη μιζέρια και την εσωστρέφεια.

Ένα Δήμο που θα αποτελέσει τόπο έλξης νέων ανθρώπων οι οποίοι πλέον θα ανακαλύψουν τόσο την ξεχωριστή ποιότητα ζωής που θα τους παρέχει όσο και νέες ευκαιρίες ενασχόλησης.

Ένα Δήμο που θα αναπτύσσεται άρτια και δίκαια σε υποδομές για όλες και όλους τους δημότες του.

Ένα Δήμο που θα σέβεται την ιστορία του και θα παράγει πολιτισμό.

Με άλλα λόγια ένα δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ.

Έχουμε μόνο μια δέσμευση προς εσάς όλους που είστε σήμερα εδώ και αγωνιάτε να αλλάξει σελίδα , να εξελιχθεί ο τόπος μας, η Αγιά μας.

Και το στοίχημα είναι αυτό και σας το παραθέτω. Το μέλλον σας, το μέλλον μας, να είναι μια ουσιαστική συμφωνία όλων μας που ξεφεύγει από τα κομματικά στεγανά.

Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε κομματική στήριξη αλλά εμείς έχουμε ως στόχο να ενώσουμε όλους τους πολίτες όλων των κομματικών αποχρώσεων, φασμάτων και πεποιθήσεων . Να βγουν επιτέλους οι πολίτες της Αγιάς από την απομόνωση στην οποία μέχρι τώρα έχουν περιέλθει.

Όχι άλλη απομόνωση !

Αυτή η απομόνωση βέβαια εξυπηρέτησε συμφέροντα, δεν έγινε τυχαία. Κάποιοι που βρέθηκαν στην θέση να διοικήσουνε μικρούς οικισμούς πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να διοικήσουν και ολόκληρες πόλεις και επαρχίες..

Δυστυχώς δεν το κατάφεραν και η απομόνωση του τόπου μας οξύνθηκε. Εμείς έχουμε μια πιο ανθρωποκεντρική ιδέα και αντίληψη για την ανάπτυξη του συνόλου του Δήμου αλλά και των επιμέρους οικισμών του είτε είναι παραθαλάσσιοι είτε ημιορεινοί κτλ.

Ο δήμος Αγιάς οφείλει στους πολίτες του ένα καλύτερο, πιο στιβαρό μέλλον με ισχυρή διοίκηση, ανάπτυξη και υλοποίηση ουσιαστικότερων και μεγαλύτερων επιτέλους έργων. Που θα βγάλουν τον κόσμο από την αδράνεια και θα σταματήσουν επιτέλους την πληθυσμιακή αιμορραγία των οικισμών μας που βλέπουμε συνεχώς στις απογραφές τον κόσμο μας να λιγοστεύει, να φεύγει, να μεταναστεύει.

Ενεργή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μεγαλύτερη χρηματοδότηση και μεγαλύτερη προβολή όπως αρμόζει σε έναν πραγματικά ισχυρό ιστορικό Δήμο.

Δεσμευόμαστε προσωπικά κυρίες και κύριοι , αγαπητές μου συνδημότισσες και αγαπητοί μου συνδημότες, για τη χάραξη μιας κοινής πορείας για την ευμάρεια του τόπου μας.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, ένα νέο ξεκίνημα. Στην επόμενη συγκέντρωση μας θα παρουσιάσουμε αναλυτικότερα το πρόγραμμά μας αφού πρώτα με τους συνεργάτες μου συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και όσους περισσότερους κατοίκους. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, θα αγωνιστούμε για να βγει ο τόπος μας από την αφάνεια και την απομόνωση.

Είμαστε έτοιμοι!

Στοχευμένα, Δυναμικά, Συλλογικά και Έμπρακτα!

Γιατί ο δήμος Αγιάς έχει ένα μέλλον , το μέλλον μας!