Μέσα στον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμη η υπηρεσία του ψηφιακού wallet, ενώ το 2027 όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου θα είναι ψηφιακές. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

«Το νέο wallet που έρχεται τον Δεκέμβριο με ένα σύνολο υπηρεσιών κυρίως για το αυτοκίνητο, υπηρεσίες που δεν τις είχαμε μέχρι σήμερα και θα λύσουν τα χέρια μας, όπως για παράδειγμα τη βεβαίωση για το ΚΤΕΟ, την ασφάλεια, την άδεια οδήγησης, Προχωράμε ώστε το 2027, όπως έχουμε πει να μην υπάρχει καμία υπηρεσία που θα θέλει φυσική παρουσία.

Η επόμενη μέρα είναι ένα gov.gr, όχι μόνο να βγάζουμε νέες υπηρεσίες, αλλά και να καταργούμε υπηρεσίες ή πιστοποιητικά. Τα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης προχωράνε, μιλάμε για 3 δις έργων μόνο για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κύριο μέλημά μας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα αυτά τα έργα ψηφιοποίησης, αλλά και άλλες εφαρμογές προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτές τις σημαντικές για τη χώρα μας επενδύσεις μέσω του Ταμείου ανάκαμψης», όπως ανέφερε ο κ.Παπαστεργίου.