Παρών στο οδοιπορικό που πραγματοποίησαν σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης και η πρόεδρος της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που πλαισιωνόταν ακόμη από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, τον Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου, και τον Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος Παναγιώτη Δημόπουλο περιόδευσε αρχικώς στη Μεταμόρφωση και στον Βλοχό, ακολούθως στο Κεραμίδι Φαρκαδώνας και τελικώς στην κτηνοτροφική μονάδα της Ιωάννας Καρρά στην Ζηλευτή Τρικάλων.

Άπαντες οι μετέχοντες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, όπως και στη ΔΕΘ, τη συγκρότηση Task Force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την αξιοποίηση όλων των πόρων με διαφάνεια και ταχύτητα.

Στη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκε ως πρώτιστο πρόβλημα της παρούσης συγκυρίας η περισυλλογή των νεκρών ζώων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και των οποίων η αποκομιδή καθυστερεί, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας έκανε λόγο για «τεράστια ανθρωπιστική κρίση, την μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» Πρόσθεσε επίσης ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας ήταν αποτέλεσμα «των προκλητικών αστοχιών της Περιφέρειας και του κ. Αγοραστού στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας».

Ο κ. Κουρέτας υποστήριξε πως είναι αναγκαίο στις κοινότητες όπου υπήρξαν καταστροφές κατοικιών να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής νέων κατοικιών οι οποίες θα παραδοθούν εντός 6μήνου, κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αποκρούοντας συγχρόνως κάθε σκέψη για μεταφορά «πληγέντων σε δομές προσφύγων». «Δεν μπορούν οι άνθρωποι, τόνισε χαρακτηριστικά, να γίνουν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο». Μέχρι την ολοκλήρωση ων κατοικιών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζήτησε να φιλοξενηθούν όσοι έχασαν τα σπίτια τους σε ξενοδοχεία.