Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για την Συραγώ Τσιάρα που αναλαμβάνει την Διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης, αναφέρει τα εξής: 

''Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που μια Λαρισαία, άξια και καταξιωμένη ιστορικός της τέχνης, με την οποία συνεργαστήκαμε καθώς της είχε ανατεθεί η επιμέλεια της Επανέκθεσης της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα το 2019, αναλαμβάνει μια τόσο υπεύθυνη θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
Να επισημάνουμε πως η κ. Συραγώ Τσιάρα, ανταποκρινόταν με συνέπεια σε κάθε πρόσκλησή μας, για τις ανάγκες των εκδηλώσεων και ξεναγήσεων στην μόνιμη συλλογή Κατσίγρα και ο κόσμος τις παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή!
Καταδεικνύεται για άλλη μια φορά, πως οι επιλογές των συνεργατών, που εμπιστεύεται το Μουσείο μας, του έχουν προσδώσει κύρος και έχουν συμβάλλει στην αναγνώρισή του σε πανελλαδικό επίπεδο.
Συραγώ Τσιάρα συγχαρητήρια και σε περιμένουμε για την επόμενη ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης .'''