Με επίκεντρο τα περίφημα κεράσια Αγιάς και το Μεταξοχώρι, τον διατηρητέο οικισμό στους πρόποδες του Κισσάβου, οι δραστήριοι κάτοικοι της περιοχής, παραγωγοί και γυναίκες , ενώνουν δυνάμεις και το γιορτάζουν κάθε χρόνο.

Έτσι και φέτος, έστησαν με μεράκι την 42η γιορτή κερασιού. Με πρώτη ύλη τα ντόπια κεράσια, οι γυναίκες του χωριού φτιάχνουν λικέρ και γλυκό του κουταλιού που προσφέρουν στους επισκέπτες στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής παράγουν και μεταποιούν το κεράσι με μεράκι.

Με εφαλτήριο το εκπληκτικό κτίριο που στεγάζει το πολιτιστικό κέντρο Μεταξοχωρίου, πλήθος δράσεων εμπλέκουν ντόπιους και επισκέπτες.

Αν και φέτος οι βροχοπτώσεις έπληξαν τα κεράσια της Αγιάς, οι παραγωγοί επιμένουν, ζητώντας στήριξη.

ertnews.gr