Η ΔΕΥΑΛ ανακοινώνει πως τροποποίησε την τιμολογιακή της πολιτική προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών, εξ’ αιτίας της κακοκαιρίας Daniel, που κατοικούν εντός των ορίων της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Δημιουργείται ειδική τιμολογιακή κατηγορία με την ονομασία "ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL". 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 

  1. Πληγέντες πλημμυροπαθείς, που διαθέτουν ως αποδεικτικό μέσο τον μοναδικό αριθμό καταχώρησης που τους έχει αποδοθεί από την πλατφόρμα της Κρατικής Αρωγής για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (arogi.gov.gr), οι οποίοι  διατηρούν σύμβαση υδροδότησης με τη ΔΕΥΑΛ, που αφορά ακίνητο που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Λαρισαίων. 
  1. Πληγέντες πλημμυροπαθείς, που διαθέτουν ως αποδεικτικό μέσο τον μοναδικό αριθμό καταχώρησης που τους έχει αποδοθεί από την πλατφόρμα της Κρατικής Αρωγής για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (arogi.gov.gr), οι οποίοι μίσθωσαν άλλη κατοικία - εφόσον η πληγείσα κατοικία χαρακτηρίστηκε μη κατοικήσιμη. Στην περίπτωση αυτή εντάσσεται στην κατηγορία η μισθωμένη κατοικία.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

  1. Οι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση στη ΔΕΥΑΛ, είτε με φυσικό τρόπο είτε ηλεκτρονικά.
  2. Εάν η πληγείσα κατοικία ή ο πληγείς επαγγελματικός χώρος ήταν μισθωμένος από τον δικαιούχο, απαιτείται η απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Το εν λόγω μισθωτήριο πρέπει να ήταν σε ισχύ την ημέρα της εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής και να είχε υποβληθεί έως την ημερομηνία αυτή. 
  1. Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή της μίσθωσης της πληγείσας κατοικίας ή του πληγέντος επαγγελματικού χώρου, ο δικαιούχος οφείλει να ενημερώσει εγγράφως την ΔΕΥΑΛ εντός 20 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής. 

 

Ακίνητα τα οποία δεν εντάσσονται στην ειδική τιμολογιακή κατηγορία με την ονομασία "ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL 

  1. Ακίνητα τα οποία εκμισθώθηκαν μετά την φυσική καταστροφή που προέκυψε από την κακοκαιρία Daniel.
  2. Ακίνητα τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως εγκαταλελειμμένα,
  3. Ακίνητα τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα.

 

Οι αιτούντες που θα ενταχθούν στην κατηγορία «Πλημμυροπαθείς κακοκαιρίας Daniel» για κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους:

  1. Απαλλάσσονται πλήρως (έκπτωση 100%) από την αξία κατανάλωσης νερού για τη χρονική περίοδο κατανάλωσης από  5-9-2023 έως 31-12-2023. 
  1. Απαλλάσσονται πλήρως (έκπτωση 100%) από την αξία κατανάλωσης νερού για την χρονική περίοδο από 1-1-2024 έως 31-8-2025, για διμηνιαία κατανάλωση μέχρι 50 m3 για τις κατοικίες και μέχρι 100 m3 για τους επαγγελματικούς χώρους. 
  1. Οι απαλλαγές από την αξία κατανάλωσης νερού που ορίζονται  με την παρούσα απόφαση παύουν να ισχύουν μετά την 31-08-2025