Χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε διακοπή της υδροδότησης σε τμήμα της πόλης της Λάρισας.

Η διακοπή σημειώθηκε επειδή υπήρξε βλάβη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ από τον οποίο ηλεκτροδοτείται ομάδα γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ που τροφοδοτούν την πόλη.

Η βλάβη αντιμετωπίστηκε άμεσα και η υδροδότηση της Λάρισας αποκαταστάθηκε σε μερικές ώρες. Η ποιότητα του νερού δεν επηρεάστηκε σε κανένα επίπεδο από τη διακοπή και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται στην πόλη.

Αμέσως μετά τη διακοπή διενεργήθηκε έλεγχος στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό. Αυτό σημαίνει ότι το πόσιμο νερό της Λάρισας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΛ.

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεύθυνες πληροφορίες που σχετίζονται με την ποιότητα του νερού και προκαλούν ανησυχία στους δημότες, Οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούν, διακινούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ανησυχία στην πόλη και μάλιστα σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Η ΔΕΥΑΛ και ο Δήμος Λαρισαίων διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους, ότι το νερό της Λάρισας είναι απολύτως ασφαλές και εξαιρετικά ποιοτικό, όπως ήταν πάντα.