Μία ξεχωριστή θεατρική παράσταση στην κατάμεστη αίθουσα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Μαΐου στο Συκούριο. Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠΕΠ του δήμου Τεμπών, κάλεσαν τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Λάρισας, για να παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση "Της κακομοίρας", γνωστής ως Μπακαλόγατος. Πρόκειται για τη γνωστή κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου που με μεράκι και διάθεση ετοίμασαν δάσκαλοι, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, έχοντας τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του συλλόγου διδασκόντων και της διεύθυνσης του σχολείου τους.

Την όμορφη θεατρική παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστο Κρικώνη, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. κ. Γιώργο Νικολάου, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Κυρίτση και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή. Επίσης παραυρέθηκε ο Ιερέας της ενορίας Συκουρίου π. Γεώργιος, Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου, Γονείς, παιδιά και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: "αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου για τη συνολική προσπάθεια και την εξαιρετική απόδοση των κειμένων μίας κλασικής πλέον ελληνικής ταινίας και της εξαιρετικής παρουσίας σας στη σκηνή. Η προσπάθειά σας ήταν συγκινητική και οφείλεται στην συνεργασία και στην επιμονή σας, στην καλή ανατροφή που έχετε λάβει από τις οικογένειές σας και κυρίως στη σωστή καθοδήγηση που λαμβάνετε καθημερινά από την Διευθύντρια κα Μίνα Λίταινα και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Σας εύχομαι από καρδιάς να πραγματοποιήσετε και άλλες πολλές θεατρικές παραστάσεις χαρίζοντας σε όλους μας χαρά και συγκίνηση. Ακόμη, συγχαίρω εσάς τους εκπαιδευτικούς, για την κοπιώδη προσπάθεια καλλιέργειας συναισθημάτων και δεξιοτήτων, υιοθετόντας διαχρονικές αξίες, όπως αγάπη, σεβασμό, αλληλεγγύη και αμοιβαιότητα.
Παιδιά, είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς! Συγχαρητήρια στους γονείς σας!"