Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ραψάνη του Δήμου Τεμπών ο εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στην πανέμορφη Μονή, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Στο κήρυγμά του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, ο οποίος αν και παρών στην Θεία Μεταμόρφωση δεν έγραψε τίποτα περι Αυτής στο Ευαγγέλιό του. Βέβαια την υπαινίσεται σε πολλά χωρία, αλλά δεν τόλμησε να αναφερθεί ευθέως καθώς τα λόγια στην περιγραφή θείων γεγονότων, θεοπτιών και υπερφυσικών καταστάσεων, είναι πολλές φορές φτωχά και αδύναμα να αποτυπώσουν την πνευματική πραγματικότητα. Πολλές φορές όταν είμαστε άγευστοι εμπειριών της Θείας Χάριτος, όσα και να γράψουν και να καταγράψουν και να περιγράψουν οι Πατέρες, δε γίνεται τίποτα κατανοητό, αντίθετα δε, αδικείται η θεία πραγματικότητα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Βλάχο, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κώστα Ζαρδούκα και κ. Γιώργο Νικολάου και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Γόννων και Ραψάνης κ. Γιώργο Μπανιώρα και Δημήτρη Ζήλο, αντίστοιχα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Δεσποτικής Εορτής στην ομώνυμη εκκλησία στην Κουλούρα, πραγματοποιήθηκε Όρθος και Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Βίκτωρα, πλαισιωμένος από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χρήστο Κέλλα, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μαϊμάρη, τον αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Βλάχο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιάς κ. Γιάννη Μήτσιου και πλήθος φιλέορτων πιστών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία του χωριού ο Δήμαρχος Τεμπών είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην ιερά πανήγυρη και να ακούσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για επίκαιρα τοπικά ζητήματα.

Οι πολίτες του Δήμου Τεμπών, αλλά και του Ν. Λάρισας, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών και από την ιστοσελίδα: www.dimostempon.gr.