Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουλίου στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιτέα. 
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο εφημέριος της ενορίας των Αμπελακίων π. Βασίλειος. 
Στο κήρυγμά του ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Παντελεήμων τον ιαματικό, ο οποίος άλλαξε το όνομά του προς χάρη της Ορθόδοξης Πίστης μας και με τη στάση του αυτή, καλεί εμάς τους ταπεινούς πιστούς να απαλλαχθούμε από κάθε ίχνος εγωισμού και αμετροέπειας.
Κατόπιν, ευλόγησε τους άρτους και τα κόλλυβα του Αγίου.
Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων κ. Βασίλειος Σίμος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας κ. Γιώργος Βλαχοστέργιος. Επίσης, παραβρέθηκαν  πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, κάτοικοι της Ιτέας και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Μανώλης μετέβει στη Σπηλιά όπου συμμετείχε στην λαϊκή βραδιά, που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πλατείας του χωριού. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης και Ζήσης Γκανάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κακαγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και ο τοπικός σύμβουλος Συκουρίου κ. Γιώργος Λιόγκας.
Ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης παραβρέθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης και ο κ. Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος.
Τη Θεία Λειτουργία λειτούργησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου π. Βασίλειος, συλειτουργούντος του π. Σεργίου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσες και όσες γιορτάζουν.
Ευχήθηκε χρόνια πολλά, με υγεία και κάθε καλό στην Ηγουμένη και στην μοναχή Μακρίνα, οι οποίες προάγουν τον Λόγο του Θεού πιστά και ταπεινά και προσεύχονται καθημερινά για εμάς.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι ευλογία για τον Δήμο μας να έχουμε τόσα όμορφα ξωκλήσια και Ιερές Μονές, που συμβάλλουν στο θρησκευτικό αίσθημα και την ανάταση των ψυχών μας.