Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικόλαο Ταχιάο υποδέχτηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Δημαρχείο, στην έδρα του δήμου, το Μακρυχώρι, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης παρουσία των αντιδημάρχων κ. κ. Παναγιώτη Γκατζόγια, Θανάση Καραναστάση και Γιώργου Νικολάου.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού συνδέεται με την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πλημμύρας DANIEL που χτύπησε όλη τη Θεσσαλία και τη διαχείριση των επιπτώσεων στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Μανώλης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του, όπως επίσης, τόνισε ότι οι υποδομές του Δήμου Τεμπών διέφυγαν τα χειρότερα. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των αγροτών του δήμου έχουν καταστραφεί και χρειάζονται άμεσα χρηματοδότηση, καθώς και η αγροτική οδοποιία επλήγη βαριά.

Ο κ. Ταχιάος με τη σειρά του τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ για τις αποκαταστάσεις του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης των μελετοκατασκευών και η διαπραγμάτευση με τους αναδόχους, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης ανέφερε ότι στο ανωτέρω ποσό έχει προβλεφθεί και η κατασκευή της πεζογέφυρας στην Αγία Παρασκευή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι επισήμαναν και άλλα θέματα του Δήμου Τεμπών, όπως η κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης, η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Ευαγγελισμού, η ανάπλαση της κοιλάδας των Τεμπών και η αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό Ιτέας μέχρι τον σταθμό της Κάτω Ραψάνης.

Στον κ. Ταχιάο προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά δώρα τοπικά προϊόντα του δήμου Τεμπών.