Στις 2 Οκτωβρίου το πρωί στο Πουρνάρι, πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και Ιουστίνης της Παρθένου.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή γιορτάστηκε η μνήμη τους και φέτος.
Μετά την Ακολουθία μετ'αρτοκλασίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού γύρω από τον Ιερό Ναό. Την Ιερή Εικόνα συνόδευσε ο εφημέριος του χωριού π. Αθηναγόρας, οι ιεροψάλτες, οι οποίοι έψαλλαν τους ύμνους των Αγίων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η ευλογία των άρτων και των κολλύβων από τον π. Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, όπου αναφέρθηκε στο βίο των τιμώμενων Αγίων.

 

 

Την εορταστική Ακολουθία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πουρναρίου κ. Γιάννης Μακρής και πλήθος πιστών, κάτοικων του χωριού, καθώς επίσης και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές του Δήμου Τεμπών.
Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος κ Μανώλης αντάλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους πιστούς, τους οποίους ευχήθηκε χρόνια πολλά και η μνήμη των Αγίων να τους δίνει υγεία και να χαρίζει προσωπική ευημερία στον καθένα προσωπικά, αλλά και στις οικογένειές τους.