Στον αγιασμό του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου – λυκείου στη Νίκαια παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.
Τον αγιασμό στο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες να πάρουν από το σχολείο τους «δύναμη γνώσης και ομορφιά ψυχής».
Ο δήμαρχος αφού ευχήθηκε αρχικά στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά εξέφρασε επίσης την ευχή να είναι η νέα σχολική χρονιά ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, διαπαιδαγώγησης και άμιλλας που θα τους οδηγήσει στην πνευματική εξέλιξη και στην κοινωνική τους ωρίμανση. Προέτρεψε τα παιδιά να είναι επιμελείς και, σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς, να επιδιώκουν να επιτύχουν υψηλούς στόχους. Διαβεβαίωσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ότι η δημοτική αρχή θα συνεργαστεί μαζί τους, θα είναι στο πλευρό τους για να δίνει άμεσες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Το δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Βάνα Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Γιώργος Ακριβούλης και Αθανάσιος Μανδάλης, ο πρόεδρος Κώστα Παναγούλης και τα μέλη της ΤΚ Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και Σίλια Μιχαλούλη.