Σε μια γιορτή της μουσικής εξελίχτηκε το ανοιχτό κάλεσμα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στην ημέρα Open Day, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, που στόχο είχε να παρουσιάσει τα μουσικά όργανα και γενικότερα να αναδείξει τη θετική επίδραση που έχει η μουσική στα παιδιά. 

Μουσικά σύνολα του Ωδείου που αποτελούνται από καθηγητές του, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα περίπου μίας ώρας. Στη συνέχεια τα ενδιαφερόμενα παιδιά, μίλησαν με τους καθηγητές μουσικής, προκειμένου να γνωρίσουν τα όργανα και το ιδιαίτερο ηχόχρωμά τους. 

Μια σημαντική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του ωδείου που υποστηρίχτηκε ένθερμα, όχι μόνο από το διδακτικό προσωπικό του, αλλά και από τους πολίτες της πόλης. 

Έλαβαν μέρος:

-Το  Σύγχρονο Τμήμα με τους Σπύρο Παππά - ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστο Θωμαΐδη - ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννη Μακρυγιάννη - ντραμς και Κλειώ Παπαδημητρίου - τραγούδι. 

-Το Τμήμα Εγχόρδων με Δοξάρι με τους Γιώτα Στεφανοπούλου - βιολί, Ευδοκία Χώτα - βιολί, Αποστόλη Μητρά - βιόλα και Νίκο Νικολαΐδη - βιολοντσέλο. 

-Επίσης, παρουσιάστηκαν έργα με την Εύη Αποστολίδου - φαγκότο, Ιωάννα Σιοπούδη - πιάνο, όπως και έργα για φαγκότο και φλάουτο όπου συμμετείχε ο Γιώργος Τσιαρδάκας και μαθητές του. 

-Το μουσικό απογευματινό έκλεισε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ.Ω.Λ. που εντυπωσίασε με τη μεγάλη ηχοχρωματική παλέτα της, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Μαρίας Παναγοπούλου. 

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τέτοιες δραστηριότητες προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις νέες και νέους να έρθουν κοντά στη μουσική.

Γιατί η μουσική μπορεί να μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή.

Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Μας δίνει πάντα μία διέξοδο σε όλα τα επίπεδα.