Στις 7 και στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Ομόλιο της Λάρισας για μία ακόμη χρονιά η περίφημη Γιορτή Καλαμποκιού.

Η Γιορτή Καλαμποκιού έχει ως πρωταρχικό στόχο να δώσει ώθηση και άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το καλαμπόκι, το οποίο στηρίζει την τοπική οικονομία και ανοίγει νέους ορίζοντες σε θεσμούς, όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων.

Η εν λόγω εκδήλωση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς για τη διατροφική αξία του καλαμποκιού, παρουσίαση παραδοσιακών χορών και άλλες παράλληλες δράσεις ανάδειξης, τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και των αγροτικών προϊόντων, όπως είναι το καλαμπόκι.

Η διατροφική αξία του καλαμποκιού, είναι γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους, καθώς εκτός από τη νοστιμιά του, που φέρνει στο μυαλό ξέγνοιαστα, παιδικά καλοκαίρια, το καλαμπόκι συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, στην δράση κατά της αναιμίας αλλά και στην προστασία των ματιών.

Στο πλαίσιο της γιορτής, οι διοργανωτές θα προσφέρουν διάφορα εδέσματα που έχουν σαν πρώτη ύλη το καλαμπόκι, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ενδιαφέροντα παραδοσιακά εδέσματα, όπως είναι για παράδειγμα η μπομπότα, δηλαδή το ψωμί από καλαμπόκι, αλλά και το καλαμπόκι αυτούσιο, ψημένο με αλάτι.

tornosnews.gr