Καλημέρα και χρόνια πολλά, μέρες που είναι.

Η ΝΔ ψάχνει

Εθελοντές για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο αναζητά η Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα. Βλέπετε οι τρύπες, σε σύγκριση με την λίστα του του 2019, ολοένα και αυξάνονται.
Έφυγε ο Τζανακούλης για την Αποκεντρωμένη, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται με το ένα ή και τα δυο πόδια έξω. Ο καθηγητής - φροντιστής Γιώργος Αδαμούλης δεν θα κατέλθει, το ίδιο και ο πρώην βουλευτής του Λεβέντη, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος είχε μεταπηδήσει στη ΝΔ και τώρα πηγαινοέρχεται στην Αμερική. Άγνωστο αν θα ξαναδούμε την παιδαγωγό Θεοδώρα Κάλλα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα πράξει ο πανεπιστημιακός Θεόφιλος Καραχάλιος.
Οι γαλάζιοι εκλογείς αγωνιούν, ωστόσο, μην τυχόν και λείψει από τη διαδικασία το πολιτικό μέγεθος της Ελένης Αξιόγλου. Δεν κάνουν όμως και αυτοί κάτι. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να μαζέψουν υπογραφές ζητώντας να παραμείνει.
Νεοεισερχόμενοι στο παίγνιο είναι ο Φαρσαλινός δικηγόρος Χρήστος Καπετάνος, και ο Ελασσονίτης επιχειρηματίας (περιφερειακός σύμβουλος) Θανάσης Παιδής.
Αναμένονται νεότερα.

New entry, Βάσος

Υπάρχει και μια νέα άφιξη στο πολιτικό τοπίο της Λάρισας. Ονομάζεται Βασίλης (Βάσος) Καραμπίλιας, είναι Λαρισαίος της διασποράς, και έρχεται με δύναμη από την Κηφισιά (εκεί διαμένει). Γόνος παλιάς αστικής οικογένειας της πόλης, με παππού δικηγόρο, συγγενής των Κατσιγρέων. Άγνωστο για που το΄βαλε. Προς το παρόν απλώς αρθρογραφεί και συνεντευξιάζεται υμνώντας τις κομματικές θέσεις, καθότι μέλος του μητρώου στελεχών της Ν.Δ.

Ο Βάσος Καραμπίλιας

Μεταξύ των αποφθεγμάτων που ανέβασε στο fb είναι και το παρακάτω:
«…Ξέρεις γιατί επιβεβαιώνεται τελικά ο Ροκφέλερ, όταν έλεγε ότι: «Η πολιτική είναι η τέχνη του να νομίζουν οι μέτριοι, ότι κάνουν με επιτυχία τη δουλειά των αρίστων»;
Γιατί όλα γίνονται στο βωμό της επικοινωνίας και όχι της ουσίας...».
Πράγματι, κύριε Βάσο μας …

Φρένο από Μπαργιώτα

Στο θεσσαλικό ΠαΣοΚ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην επιλογή υποψηφίου περιφερειάρχη παρά το γεγονός ότι οι βουλευτικές εκλογές προηγούνται.
Ο ορθοπεδικός Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, από τη Συκιά Ελασσόνας, ο οποίος πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος και τελευταίος βουλευτής του Ποταμιού (πριν μεταπηδήσει στο ΠαΣοΚ), φαίνεται να κάνει πίσω.
Κάποιοι λένε ότι έβαλε όπισθεν όταν άκουσε τον Ανδρουλάκη να του λέει ότι λεφτά για τις καμπάνιες των πράσινων υποψηφίων δεν θα διατεθούν. Προφανώς ο γιατρός, που ξημεροβραδιάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο επουλώνοντας κατάγματα, δεν είναι διατιθέμενος να χρηματοδοτήσει και το κόμμα.
Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην Μαρία Γαλιού η οποία δείχνει να έχει όρεξη για να τραβήξει μπροστά. Δικηγόρος, νέα, και ορίτζιναλ ΠαΣοΚ, μπορεί να στήσει και να οργανώσει εκλογικούς μηχανισμούς ανά την Θεσσαλία.
Είναι και ελκυστική αλλά αυτό δεν το επισημαίνουμε, διότι, μετά τις ιστορίες της Εύας στις Βρυξέλλες, η ομορφιά στο ΠαΣοΚ αντιμετωπίζεται ως ένα χαρακτηριστικό, περίπου, επιλήψιμο…

Μια άγνωστη καραμπόλα

Λίγοι γνωρίζουν ότι η Μαρία Σπυράκη – ικανότατη κατά τα άλλα - επηρέασε άθελά της και τα θεσσαλικά κυβερνητικά οφίτσια το 2019, ευρωβουλευτίνα ούσα από το 2014.
Τότε ήταν που έφαγε την πρώτη κίτρινη κάρτα, αμέσως μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Λέγεται ότι προορίζονταν για το υπουργείο Ενέργειας καθώς εντρύφησε στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο από παλιά, δίπλα στον Επίτροπο Σταύρο Δήμα.
Η Μαρία, υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, κινούνταν ήδη με υπουργικό αέρα στις Βρυξέλλες, πριν ακόμα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Κάπου εκεί κάτι έκανε λάθος, που αποδείχτηκε μοιραίο, καθώς είχε να κάνει με τις ισορροπίες μεταξύ των μεγάλων Ελλήνων παικτών στην Ενέργεια. Ο Μητσοτάκης την έκοψε πάραυτα, φωνάζοντας τον Κώστα Σκρέκα τον οποίο προόριζε για αλλού. Ο Τρικαλινός άρπαξε την ευκαιρία και απέδειξε ότι τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς συμπληρώνει αμετακίνητος στη θέση αυτή ολόκληρη τετραετία. Πήρε τη φανέλα στο σπίτι που λένε και στο ποδόσφαιρο.
Γυρίσματα της ιστορίας …
Καλά Χριστούγεννα

Εχεκράτης ο Θεσσαλός (kosmoslarissa.gr)