Την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Γ.Ζαχαριάς στο Δήμο Κιλελέρ. Όπως επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ:

"Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η επόμενη μέρα ανέδειξε σωρεία προβλημάτων και στο Δήμο Κιλελέρ. Η απώλεια ανθρώπινης ζωής, τα πλημμυρισμένα σπίτια, η καταστροφή των υποδομών και η σημασία της καθαριότητας των ρεμάτων & καναλιών τίθενται μετ'επιτάσεως και ζητούν πειστικές απαντήσεις από την Δημ.Αρχή.

Στο παραγωγικό κομμάτι του Δήμου η κατάσταση είναι τραγική.

Σχεδόν 200.000 στρέμματα στα παρακάρλια χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό, κτηνοτροφικές μονάδες κατεστραμμένες με ολική απώλεια ζωικού κεφαλαίου σε ορισμένες περιπτώσεις, μηχανολογικός εξοπλισμός, αποθηκευμένα προϊόντα και ασυγκόμιστες παραγωγές συνιστούν αποκαρδιωτική εικόνα στον Αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα του Δήμου Κιλελέρ. Παράλληλα βιομηχανίες της περιοχής μας βρέθηκαν αντιμέτωπες με πρωτόγνωρη κατάσταση & ανυπολόγιστες ζημιές σε εγκαταστάσεις, πρώτες ύλες, τελικό προϊόν και κύκλο εργασιών. 

Η αγανάκτηση και η οργή των ανθρώπων κατά παντός υπευθύνου-ανεύθυνου ξεχειλίζει όπου και αν έχουμε βρεθεί. Τα ψυχικά αποθέματα, το κουράγιο και η σωματική κόπωση φτάνουν στα όρια τους.

Η μέριμνα για την κλιματική αλλαγή, η διαπαραταξιακή συνεννόηση για έκτακτα γεγονότα είναι θέματα που έχουμε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ανύποπτο χρόνο ως προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για εμάς η κατάρτιση ενός σχεδίου εκτάκτων αναγκών & η κατά τακτά διαστήματα άσκηση ετοιμότητας είναι προτεραιότητα. Η διεκδίκηση ακόμη και η σύγκρουση με την Κεντρική Εξουσία των έργων υποδομής που αφορούν την ασφάλεια της περιοχή μας είναι υποχρέωση μας πριν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ρόλου του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης χαθεί κάτω από τόνους λάσπης και νερού".